Keresés ebben a blogban

2011. június 9., csütörtök

Zablát nekem!

Gyakori a Bibliában, hogy növények, vagy állatok életéből vesz példákat. Ez azért hasznos, mert rögtön megjelenik az emberek előtt egy kép is.
A szilaj szót többször is használja az ószövetség, és minden esetben arról szól, milyen kevéssé igazodnak az emberek Istenhez, arra mennek, amerre kedvük van.

Szilaj szó eredeti jelentése szerint gyors, vad, féktelen, fékezhetetlen, fajtalan, munkába nem fogott ló vagy szarvasmarha. (forrás :Magyar Néprajzi Lexikon)
Van olyan ismerősöm, aki arra vágyik, hogy bár lenne rövidebb pórázon, hogy ne kellene mindig utólag fogni a fejét, hogy ne csináljon folyton hülyeségeket, hanem érzékenyebb lenne az irányításra.
Jakab levele 3:3  Íme a lovaknak szájába zabolát vetünk, hogy engedelmeskedjenek nékünk, és az ő egész testüket igazgatjuk.
Zsoltárok 32:8-9  Bölccsé teszlek és megtanítlak téged az útra, amelyen járj; szemeimmel tanácsollak téged.  Ne legyetek oktalanok, mint a ló, mint az öszvér, amelyeknek kantárral és zabolával kell szorítani az állát, mert nem közelít hozzád.
Olyan sokszor van, hogy rájövök, hogy túl nagy a szabadságom, még inkább a szabadosságom. Jó lenne egy tól-ig határ, amit tudom, hogy ha betartok, akkor jól fogom érezni magam.
Nyomorultnak érzem magam, amikor  ráébredek, hogy annyi mindennel rosszul gazdálkodok. Időm, energiám, pénzem és türelmem tekintetében, mintha hatalmas szakadék tátongana az isteni, és az emberi között.
Naná, hogy szeretek vásárolni!
Naná, hogy szeretek lustálkodni!
Naná, hogy nem szeretek türelmetlen lenni, mégis az vagyok!
Hát persze, hogy a pénzem is hamar elfogy, és az időm szintén, és aztán jön az a furcsa szorítás a szívem tájékán: nem elég a pénz, nem elég a a türelem, és nem elég az idő.
Nincs más hátra, mint előre! Egy ima:
Istenem, tudom, hogy egészen picike, haszontalan jószágod vagyok. Kérlek bocsásd meg nekem, hogy megint annyi mindennel rosszul gazdálkodtam, pedig mind Tőled kaptam!
Teljesen biztos vagyok abban, ha nem vettem volna el Tőled ebben is az irányítást, sokkal jobb lenne a helyzet. Visszaadok mindent Neked, odateszem a kezedbe, hogy áldás legyen rajta. Kérlek oszd be a pénzem, az időm, és a szeretetem!
Hiszem, hogy mindezt  Jézus nevéért megadod nekem.
Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...