Keresés ebben a blogban

2022. február 4., péntek

Az a baj, hogy nem termem...

Az a baj, hogy nem termem / termelem a Lélek gyümölcsét. 

Mostanában sokat gondolkodtam, hogy mi az, ami igazán hiányzik az életemből. Mármint a közelmúltban. 

Sokáig hiányoltam régi önmagam, a lelkesedést, a mindig optimizmust, a reményt és az örömöt. Tiszta kamaszkor! Az ember csak néz, hogy mi a fenéért érez bizonyos dolgokat máshogy, miért áll másképp az emberekhez?

Tegnap leesett a tantusz. Az a baj, hogy nem termem a Lélek gyümölcsét. Pedig szeretem, Nyomokban még tartalmazom, sokak szerint még így is az átlagosnál nagyobb mértékben, de nekem ez kevés.

A Szentlélek pedig ezeket teremti meg bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom. 

Pál levele a galatákhoz 5:22‭-‬23 EFO

Ugyanez Message fordításból visszamagyarítva:

De mi történik, ha Isten módján élünk? Ajándékokat hoz az életünkbe, ugyanúgy, ahogyan a gyümölcsök a gyümölcsösökben jelennek meg – olyan dolgokat, mint a mások iránti vonzalom, az élettel való bőség, a nyugalom. Kialakítjuk magunkat a dolgokhoz való ragaszkodásra, az együttérzés érzését a szívünkben, és azt a meggyőződést, hogy az alapvető szentség áthatja a dolgokat és az embereket. Úgy találjuk magunkat, hogy lojális kötelezettségeket vállalunk, nem kell erőlködnünk az életben, képesek vagyunk okosan rendezni és irányítani energiáinkat. A legalizmus tehetetlen ennek előidézésében; csak az útjában áll. Azok között, akik Krisztushoz tartoznak, minden, ami a saját útunk eléréséhez és a mások által szükségszerűnek nevezett dolgokra való esztelen reagáláshoz kapcsolódik, végleg el van ölve – keresztre feszítve.

Galata 5:22-23 MSG

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...