Keresés ebben a blogban

2021. május 27., csütörtök

Dehogy haltok meg!


Amikor egy igerészen napokig gondolkodom, az mindig jelent valamit.

Nem egészen értem hogy miért, de ez van. Tehát:

 A kígyó pedig ravaszabb volt minden vadállatnál, amelyet az Úr isten alkotott. Ezt kérdezte az asszonytól: Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek? Az asszony így felelt a kígyónak: A kert fáinak gyümölcséből ehetünk, csak annak a fának a gyümölcséről, amely a kert közepén áll, mondta Isten: Ne egyetek abból, ne is érintsétek, hogy meg ne haljatok! A kígyó erre így felelt az asszonynak: Dehogy haltok meg! Hanem jól tudja Isten, hogy azon a napon, amelyen esztek belőle, megnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudni fogjátok, mi a jó és mi a rossz. Az asszony úgy látta, hogy jó volna enni arról a fáról, hogy csábítja a szemet, és kívánatos is az a fa, mert okossá tesz: szakított hát a gyümölcséből, és evett. Adott a vele levő férjének is, és ő is evett.

1Mózes 3:1‭-‬6 

Ami pedig ebből hangsúlyos volt az az, hogy mi a fene ütött Évába? Egyik nap még teljes a bizalom Isten és közte, másnap meg az a kígyó 🐍 simán rászedi. Mi volt a baj?

  1. Kívánság
  2. Kíváncsiság
  3. Bizalmatlanság Isten felé
  4. Bizalom a kígyó felé.
Hányszor mondja nekem is a kígyó: Csakugyan azt mondta....? Vagy: Dehogy haltok meg! Vagy: Úgy felbosszantott ez az illető, nyugodtan mondj róla rosszakat! Nyugodtan haragudj rá! Nyugodtan nyalogasd a sebeidet! Van még idő. Add át magad az indulataidnak!
És akkor pár újszövetségi ige további elmélkedésre:
2Kor 11:3 Félek azonban, hogy amiként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak és eltávolodnak a Krisztus iránt való egyenességtől...

1Tim 2:14 És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett...
A válaszom pedig fent feltett kígyó általi felvetésekre, hogy pontosan tudnom kell, hogy miket mondott Isten, és arra is mondott megoldást, ha elhibázom a dolgokat. 
Komolyan kell venni, amit Isten mond. Biztos nem véletlenül adta utasításba, hogy ne egyenek arról a fáról.
Az Ördöggel nem cimbizünk! Egy szemétláda. 








2021. május 8., szombat

A Szellem gyümölcse

Ledöbbentem tegnap az Aldiban. 

Egy jól szituált, szépen sminkelt, sportos, középkorú, dekoratív nő rendkívül harsányan és agresszív módon tüntetően nyilatkozott (sőt, kinyilatkoztatott) arról, hogy oltás, vagy nem, nincs is ilyen betegség, hogy Covid, meg a többi. 

- Gondolom ti is beoltattátok magatokat,

- abba döglesz bele,

- ezér' tart itt ez az ország, stb.

Sütött belőle a megvetés, a harag, a düh. Ráokádott mindenkire.

A pasi, akivel volt csitítani próbálta, mindhiába.

Előttük a pénztárnál egy másik nő csendesen szólt pár szót az oltás mellett, aztán a hangos tovább hergelte magát, hogy megtépi, felrúgja, stb.

No komment, de mégis, csak ennyi: Nem vonok le téves következtetéseket arra nézve, hogy a csendes ember van jó állásponton, a hangos rosszon. Vannak csendes gyilkosok. Tévedés is lehetne. Jó dolgokat is lehet rosszul képviselni. 

Én amúgy oltás párti vagyok, de ha ezt úgy képviselném, hogy közben másokat földbe döngölök, Isten irgalmazzon nekem!


Hasonló...

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...