Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 31., szombat

Istentől tanítva

Mit jelent az, hogy Istentől tanítottak leszünk?
A férjemmel volt egy nagyon intenzív időszakunk, mikor közvetlenül tanított minket Isten arra, hogy megbecsüljük egymást. Ahogy a Biblia írja Isten népéről, hogy
 Jer 2:3 Szent volt Izrael az Úrnak, az ő termésének zsengéje; akik emésztik vala őt, mind vétkeznek vala, veszedelem támada rájuk, azt mondja az Úr.
Nnna szóval, mikor egyikünk borsot tört a másik orra alá, Isten beavatkozott. Közvetlen! Csak úgy jellemzem ezt az időszakot, hogy a Felkent békessége volt a versenybíró a szívünkben. Kicsiny csodák, melyek mint azt bizonyítják, hogy az Örökkévaló velünk van.
Ján 6:45 Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.
Jer 31:33 Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izrael házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek.
Jer 31:34 És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.


2019. augusztus 30., péntek

Ki kezd? Ki? Ki lesz az első?

Talán sokatok számára ismerős a címben szereplő kérdéssor.
Igen, az Esőemberből idéztem.
Amire gondoltam ez alatt: Romlott világunkban akarva-akaratlan elhelyezünk egy pár ütést öv alá néhány felebarátunknak, (értsd: hozzánk közel álló személynek). A ki kezd kérdés arra vonatkozik, hogy mikor kezdődik effektíve ez az ütésváltás? Mint a régi viccben, mikor a gyerek úgy meséli el otthon a verekedést, hogy Pistike visszarúgott.
Igazából ez ennél sokkal régebbre nyúlik vissza, kb. akkor kezdődött, mikor a kígyó elhitette Évával, hogy egye csak meg azt a gyümölcsöt, nem lesz baj, sőt!
Ez kérem kurvára szomorú!
Reménytelennek tűnhetne a küzdelem, ha nem segített volna rajtunk Isten, így szándékos és szándéktalan (alias ösztönös) szemétségeinket rá tudjuk tenni.
Ahogy énekeljük abban a régi dalban:
Két kezem Rád teszem,
Ártatlan, szent Bárány,
Hogy legyen Rajtad bűnterhem,
S elvedd véred árán.
...
32 Ha bárányt hoz vétekáldozatul, hibátlan nőstényt hozzon. 33 Tegye kezét a vétekáldozat fejére, és vágja le vétekáldozatul azon a helyen, ahol az égőáldozatot szokták levágni. ... Ha így a pap elvégzi érte az engesztelést, vétkéért, amiben vétkes, bocsánatot nyer. (3. Mózes 4.)

Egy régebbi, konkrétan a dalról ... 
És még egy... 

2019. augusztus 27., kedd

Új bejegyzés

 Vannak megtanulható dolgok.
Blogíráskor már tudom a lépéseket, mikor képet teszek fel, mikor linket illesztek be, mikor idézek valahonnan.
Vajon ilyen az élet is?
Megtanulható? Ha én így, vagy úgy teszek a férjemmel / gyermekemmel / apámmal / barátommal, akkor ez és ez fog történni? Sőt, lehet, hogy a tetteim hatással vannak a barátom barátaira is?
Nem tudom, de, hogy abban van ráció, amit Jézus mondott, vagyis kősziklára kell építkezni, az tuti! Az olyan biztos, mint ahogy most itt ülök! Mert a szél, az eső, a vihar, az árvíz jönni fognak, bele fognak ütközni az épületbe, és ha rossz volt az alap, összedől.

Máté 7:24 Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, aki a kősziklára építette az ő házát:
Máté 7:25 És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.
Máté 7:26 És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, aki a fövényre építette házát:
Máté 7:27 És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.
 +1 régi

2019. augusztus 19., hétfő

Kürtős kalács

1,50 kg liszt
4 dkg  sima élesztő (Pennys)
5,5 dl tej (langyos)
15 dkg cukor
18 dkg vaj (olvasztva)
5 db tojás
1 kávéskanál só
Citromhéj
Ízesítés ízlés szerint:
fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb

Sajátos chevap
2 kg pulyka darálthusi (Aldis)
2 cs paprikás hagymás fűszerkeverék
Kb 2 dl víz.

2019. augusztus 18., vasárnap

Úrvacsora

Nemrégiben hallottam egy tanítást Jézus elárulásával és megbocsátásával kapcsolatban.
Egyáltalán arról, hogy mennyire fájhatott neki minden egyes mozzanat, ami a keresztre feszítése előtt történt és utána mennyire nagylelkűen engedte el az egész dolgot.
Nem igazán lepte meg az ember.
Alkalmam nyílt egy kissé együttérezni Vele, és ebből a szempontból majdnem mindegy, hogy valójában elárultak-e, mérhetetlenül fájt. Ellenben csodálatos ajándéknak tekintem, hogy nincs bennem neheztelés. Természetesen ehhez elengedhetetlen, hogy jól-, vagyis Isten akarata szerint kezeljem a kérdést.
  • Fáj, vagy sem, annak kell elmondani, akit érint.
  • Nem lehordani az illetőt, de elmondani mit érzek, mit feltételezek, és mindez milyen hatással van rám.
  • Esélyt adni magyarázatra. 
  • Meghagyni a lehetőséget bármilyen válaszra. 
  • Elfogadni, nem kizárni...
Ez kérem férfimunka a javából!... vagyis mit beszélek! Dehogy férfimunka! Isteni természet. Köszönöm. 

2019. augusztus 8., csütörtök

Kincs ami VAN

Rég öntöttem ki a szívem Istennek.
Ma megtettem.
Komplett kis lista volt, majd referálok a hatásairól és ilyenek.
Amúgy hallgattam valamit, ami annyira, de annyira inspirált.
Íme:

2019. augusztus 2., péntek

Hmm

Ha dicsekedni akar,
    hát azzal dicsekedjen,
    hogy igazán ismer engem,
tudja, hogy én vagyok az Örökkévaló,
    aki hűséges szeretettel, igaz ítélettel,
    igazságosan kormányozom a föld lakóit,
mert ezekben telik kedvem”
    — mondja az Örökkévaló.
Jer 9, 24

Mert öröktől fogva senki sem hallott ilyet,
    híre sem jutott fülébe,
nem látott más Istent kívüled,
    aki ily nagy dolgokat tesz a benne bízókért!
Ézs 64,4

Mert senki sem ismerheti a másik ember gondolatait, csakis az illető saját szelleme, amely benne lakik. Ugyanígy, Isten gondolatait sem ismeri más, csak Isten Szelleme.
1Kor2, 11

2019. augusztus 1., csütörtök

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...