Keresés ebben a blogban

2021. november 21., vasárnap

Pálferi

...így egyben. Persze nem tudom, mit szólna hozzá, hogy csak így lePálferizem, de nekem ma Ő segített.

Nyilván nem mindenki van kiégve, de ez a sztori itt rólam szól, ha majd egyszer olvasom, vagy, ha netán valaki belekukkant, tudhatja, hogy éppen ma, illetve jobban belegondolva kb egész évben ez volt velem.

Kiégés, avagy burn-aut...

Már kezdem én is tudni, hogy ez történt. Az, amiről egykor (pár éve-, ... ilyen régen??? Ez DURVA!!!) tanultam, egy valós dolog, ami velem is megtörténhetett.

Szóval, hogy kiégtem. És, hogy ez ellen lehet tenni, van megoldás, és Pál Feri ezt el is mondja. 

Én meg örülök neki, nosza, meg is osztom.



2021. november 11., csütörtök

Végső szabadulás

El szoktam csodálkozni a Biblia-fordítások sokszínűségén. 

Ma megakadt a szemem ezen:

És meg ne szomorítsátok az Istennek ama Szent Lelkét, a ki által megpecsételtettetek a teljes váltságnak napjára. Efézus 4:30 HUNK

De mi az a teljes váltság???
Érdekes módon Károli kívül egyik fordítás sem emelte ki ezt a szót, kivéve az Amplified Biblia, ami egy úgynevezett bővített Biblia.
Ez a Károli, ez a Károli...
And do not grieve the Holy Spirit of God [but seek to please Him], by whom you were sealed and marked [branded as God’s own] for the day of redemption [the final deliverance from the consequences of sin]. Ephesians 4:30 AMP

És ne szomorítsátok el Isten Szentlelkét [hanem törekedjetek Neki tetszeni], aki elpecsételte és megjelölt [Isten sajátjaként] a megváltás [a bűn következményeitől való végső szabadulás] napjára. Efézus 4:30 




2021. november 10., szerda

Abban a pillanatban


Mai napság próbálom eldönteni, hogy mennyire normális, amit érzek. Már, tudniillik, hogy egyik napom vidám, másik nap hajszál híján megölök valakit.
Asszem nem normális, főleg az előzmények fényében.
Úgyhogy ma reggel többször is elmondtam magamban magamnak és a nehézségeknek:
Abban a pillanatban, amikor azt mondtam: „Csúszok, lezuhanok”, szereteted, Istenem, megragadott és gyorsan megtartott. (Zsoltárok 94, 18 Msg) 

2021. november 4., csütörtök

Einstein mondta

Két idézet Einsteintől, ha igaz, hogy tőle...

El kell gondolkodnunk azon, hogy ez egy barátságos világegyetem e, mert a válaszunk kihat az egész életünkre.

A véletlen Isten eszköze, hogy névtelen maradjon. Ne feledd: semmi sem történik véletlenül.


2021. november 2., kedd

Kiszolgáltatottság

Nem igazán érzem, hogy sok hasznos dolgot csinálnék mostanában, mondhatjuk unatkozom.

Eddig volt sok olyasmi, ami értelmesnek tűnt, de most nem érzem. Mindenesetre ma megnéztem a tanulmányt, és ezt találtam:

Hogy el ne bízzam magam az Úrtól kapott különleges kijelentések miatt, egy „tövist” kaptam a testembe, a Sátán egyik angyalát. Azért kaptam, hogy állandóan verjen engem, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy szabadítson meg ettől a „tövistől”. Ő azonban ezt válaszolta: „Elég az a kegyelem, amelyet kaptál, mert erőm erőtlenséged által éri el a célját.” Ezért boldogan dicsekszem gyengeségeimmel, hogy Krisztus ereje lakjon bennem. Örömmel elviselem a gyengeségeimet, amikor az emberek bántanak, vagy rosszat mondanak rólam, amikor különböző nehézségek és bajok vesznek körül, amikor az emberek üldöznek és rosszul bánnak velem. Mindezekben mégis örömömet lelem, mert amikor gyenge vagyok, akkor vagyok igazán erős. (Pál második levele a Korinthusiakhoz 12:7‭-‬10 EFO)

 Ez nekem az abszolút kiszolgáltatottságról szól, és nagyon, de nagyon elgondolkodtat.

Ki szereti, ha kiszolgáltatott? Jó, oké, Pál, de rajta kívül???


Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...