Régebben gyorsabban nekiálltam egy sütésnek, manapság már keresem a bevált, gyors recepteket.
A tarte tatin ilyen.
20 dkg cukrot karamellizálunk egy vastagabb aljú serpenyőben. Ha van olyan, amit később be lehet tenni a sütőbe, az a legjobb.
Ha megolvadt, és megbarnult, beletesszük a 10 dkg igazi vajat. Vigyázz, fut, habzik.
Összerottyantjuk.
Kb 1 kg almát meghámozunk, felvágjuk kb 6-7 mm vastag szeletekre, és beletesszük a karamellbe, megszórjuk kicsit fahéjjal.
A tetejére a következő tésztát tesszük:
25 dkg liszt, egy fél sütőpor, 15 dkg cukor, pici só, 25 dkg margarin, pici hideg vízzel öszegyúrjuk, kinyújtjuk, rá az almákra.
Bevallom én kicsit több vizet tettem bele, mert a recept 40 ml-t írt, és kicsit túltoltam. Ettől nagyon lágy lett, és szinte rá kellett kenni az almákra.
De azért nagyon finom lett.
Mivel az én edényem nem mehet a sütőbe, a nagy tepsiben sült meg, sütőpapíron.
Végül mikor megsült 180 fokon, fél óra alatt, légkeverésea sütőben, kihűlés után nagy tálcára fordítottam rá.
A videóban vannak tanácsok. 😚