Keresés ebben a blogban

2011. május 21., szombat

Halld és őrizd!

 ...fölemelve szavát egy asszony a sokaság közül, monda néki: Boldog méh, amely téged hordozott, és az emlők, melyeket szoptál.
 Ő pedig monda: Sőt inkább boldogok akik hallgatják az Istennek beszédét, és megtartják azt. (Lukács 11:27-28)
Kicsit bizarrnak tűnik a testrészek illetve szervek felőli megközelítés.
Már próbálom is elképzelni ahogyan a méhem repes...
Na jó, félre a tréfával.

Annyira furcsa, ahogy ez az asszony Jézust hallgatta, és erre a következtetésre jutott, majd Jézus válasza helyreigazításképpen. 
Még az a nő, aki Jézus közvetlen hozzátartozója sem attól lett boldog, hogy az édesanyja volt, hanem ha hallhatta és megtarthatta az Isten kijelentéseit. 
Azért gondoltam aláhúzni a feltételes módot, mert azért tudnunk kell, hogy Mária egy kivételes asszony volt. Angyal közvetítette neki Isten mondanivalóját a születendő gyermekével kapcsolatban, lássuk be ez nem túl gyakori jelenség. Ezen kívül az Isten fiát hordozta és táplálta a testével.
A gyermeke felnőtt korában pedig valami ilyesmit mondott: Nem a fenti (testi) dolgoktól leszel boldog, hanem ha itt és most hallasz Istentől jövő kijelentést, és ha meg is tartod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...