Keresés ebben a blogban

2020. január 22., szerda

A szomszéd csávó

Vázolom a helyzetet:
A szomszéd csávó sose köszön.
Bezzeg, mikor a férjem flexéért csenget be, akkor felismer. 
Ahogy ma reggel kihajtottam a ház elől, megint ott őgyelgett az úttesten, és gyenge próbálkozás gyanánt felemeltem a kezem, hogy ma biztos akar köszönni, és szokás szerint elfordította a fejét. Ja, persze! Most nem kell semmi. 
Tuti! Marha idegesítő! 
Már majdnem elkerekítettem egy jó kis szaftos jókívánságot, mikor valami átkattant bennem és inkább mondtam valamit érthetetlen angyal-nyelven. Úgy, azonmód mutogatva, gesztikulálva gondolom megáld6tam.
Én pedig azt mondom: Szeressétek ellenségeiteket! Áldjátok a ti ellenségeit és ne átkozzátok! Legyetek a ti mennyei Atyátoknak a fiai, Aki felhozza a napot jókra és gonoszokra, esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak! Máté 5,44-45 (Csak kb. pontos, nézz utána)
Nagyon hálás vagyok, mert bennem él Szentlélek és ÉL, BESZÉL, SZÓL, TESZ DOLGOKAT, KÖZBENJÁR, PÁRTFOGOL EMBEREKET, VIGASZTAL. 
Magam már kismilliószor elfásultam, inkább emberi módon nyilvánulok meg, de Ő ott van. Reményeim szerint majd egyszer, ha Isten elé jutok, az Ő tevékenységeit veszi figyelembe a mennyei Apukám. 
Majd mondom mi lett.      
Ui:
Néhány emberrel, és néhány szituációval kapcsolatban elveszett a hitem, hogy megváltozhat, ma ezekért is imádkozom ezen a furcsa, érthetetlen angyal-nyelven.
Majd mondom mi lett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...