Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 31., szombat

Istentől tanítva

Mit jelent az, hogy Istentől tanítottak leszünk?
A férjemmel volt egy nagyon intenzív időszakunk, mikor közvetlenül tanított minket Isten arra, hogy megbecsüljük egymást. Ahogy a Biblia írja Isten népéről, hogy
 Jer 2:3 Szent volt Izrael az Úrnak, az ő termésének zsengéje; akik emésztik vala őt, mind vétkeznek vala, veszedelem támada rájuk, azt mondja az Úr.
Nnna szóval, mikor egyikünk borsot tört a másik orra alá, Isten beavatkozott. Közvetlen! Csak úgy jellemzem ezt az időszakot, hogy a Felkent békessége volt a versenybíró a szívünkben. Kicsiny csodák, melyek mint azt bizonyítják, hogy az Örökkévaló velünk van.
Ján 6:45 Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.
Jer 31:33 Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izrael házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek.
Jer 31:34 És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...