Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 28., csütörtök

Látni a láthatatlant

Zsid 4,2
Naná, hogy kitalált szereplők vannak a következő történetben. Minden hasonlóság csak a véletlen műve, bla, blaa, blaaa. ...ugyanis valaki nagyon elcsüggedt, aki nem én vagyok. Vagy mégis?

Szóval ma kikerestem, hogy hol beszél a Biblia olyan emberről, aki látta a láthatatlant? Megtaláltam. A  Zsidókhoz írt levél 11. részében, mégpedig Mózesről. (27. vers.) Ha már ott voltam végigolvastam. Hosszú, de hasznos olvasmány. A linkre kattintva Te is megteheted.
Két dologra asszociáltam:

  1. A Márk 9-ben is olvashatunk egy gyengécske hitű emberről, ám ez Jézustól kért, majd kapott is hitet. Illetve talán a hite kipótlásra került. (lásd lentebb)
  2. A Zsid 11,11. versben különbséget találtam a fordítások között, mégpedig számomra jelentős különbséget. Károliban Sára maga hitt, az egyszerű fordítás szerint Ábrahám hite által tudott foganni. Jelentős különbség.

Végül akkor a fent említett Márk 9:
19 Hozzátok ide azt a fiút!” — mondta Jézus.
20 Odavitték, s amikor a gonosz szellem meglátta Jézust, megrázta a fiút, aki összeesett, és habzó szájjal fetrengett a földön.
21 Jézus megkérdezte a fiú apját: „Mennyi ideje van a fiad ebben az állapotban?”
Az apa ezt felelte: „Már gyermekkora óta. 22 Ez a szellem a fiamat sokszor belehajszolta tűzbe-vízbe, hogy megölje. De könyörgök, ha tudsz valamit tenni, szánj meg bennünket, és segíts!”
23 Jézus így válaszolt: „Azt mondod: »Ha tudsz valamit tenni…«? Minden lehetséges annak, aki hisz.”
24 A fiú apja sírva felkiáltott: „Igen, hiszek! De segíts, hogy ne maradjon bennem semmi kételkedés!”
25 Amikor Jézus látta, hogy egyre nagyobb tömeg verődik össze körülötte, keményen ráparancsolt a gonosz szellemre: „Te süketséget és némaságot okozó gonosz szellem! Parancsolom, hogy menj ki ebből a fiúból, és többé soha ne térj vissza!”
26 A gonosz szellem hangosan kiáltozott, megrángatta a fiút, majd kiment belőle. A fiú úgy feküdt a földön, mintha meghalt volna. Olyannyira, hogy többen halottnak is vélték, 27 de Jézus megfogta a kezét, és talpra állította.
28 Ezután Jézus bement egy házba. Amikor maguk között voltak, a tanítványai megkérdezték tőle: „Miért nem volt erőnk kiűzni ezt a gonosz szellemet?”
29 Ő így válaszolt: „Ez a fajta semmi mással nem űzhető ki, csak imádkozással és böjtöléssel.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...