Keresés ebben a blogban

2017. június 25., vasárnap

Ki, ha én nem?

 Oké, tudom, hogy pejoratív a kijelentés, amit a címben megfogalmaztam. Ezt általában egy pökhendi, magában bízó emberre szokták mondani.
Én most nem ebben az értelemben használtam, hanem abban, amit - úgy vélem Isten nekem mondott.
Két szösszenetet olvastam ma reggel Joyce Meyertől, amikből ezekre a következtetésekre jutottam:
  • A képen az első, mármint, hogy valójában csak egy dolog fontos,
  • A második, hogy azt mondta Jézus, hogy iszonyú hatalom van a kezünkben, mikor valakiért imádkozunk. Össze tudunk kötni és el tudunk vágni dolgokat.
  • A harmadik, hogy Velünk van a Vigasztaló, Segítő, Közbenjáró, Szószóló, Erősítő, Hűséges Támasz.
  • Akkor pedig ki imádkozhatna erősebben a barátjáért, mikor az bajban van, ha nem az az ember, akit annyira megajándékozott Isten. ... Engem megajándékozott.

Az egyik ez volt, (katt),
A másik pedig ez. (katt az eredetiért):

„Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót, Segítőt, Közbenjárót, Szószólót, Erősítőt, Hűséges Támaszt) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.” (János 14:16)

Az Urat életed minden részlete érdekli. Azok, akik nem hiszik el ezt az igazságot, nehezen fogják megtapasztalni a valódi bensőséges kapcsolatot Istennel. Mindenről beszélhetsz és kell is beszélned Vele. Semmi sem túl nagy vagy túl jelentéktelen Számára. Segít berakni a kontaktlencsédet, vagy segít vezetni a nagy hóban. Azt ígéri: „én veletek vagyok minden napon” (Máté 28:20), és mindig kész segíteni, megerősíteni, bátorítani vagy vigasztalni.

A Szent Szellemet Segítőnek és Pártfogónak is hívják. Nagyon tetszik, hogy Ő mellettem áll és bármiben készségesen segít. Azonban, igazi „úriember” lévén, nem ront ajtóstul a házba, és nem kényszeríti magát ránk. Nekünk kell ajtót nyitnunk Neki. Ennek nagyon egyszerű módja van; úgy hívják, hogy ima.

Isten szeretet, és amikor az Ő szeretetében élünk, tudatában léve és élvezve azt, akkor Őbenne vagyunk. Őbenne maradni, nem alkalmankénti látogatást jelent, hanem azt, hogy Ő az állandó „lakhelyünk”. Nem azt mondom, hogy „ellátogatok a házamba”, hanem azt, hogy „a házamban élek”. Isten azt akarja, hogy ugyanezt mondjuk Róla és az Ő szeretetéről. Az Ő szeretete az, amiben élünk. Isten mindig velünk van, vigyáz ránk, biztonságban tart, életünk minden részletére ügyelve. Ott áll melletted a Szent Szellem, hogy segítsen!

Bármire is legyen ma szükséged – legyen az egy parkolóhely, megoldás egy munkahelyi problémára – tudd, hogy Istent érdeklik az apró dolgok és a részletek, és azt akarja, hogy bátran támaszkodj Rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...