Keresés ebben a blogban

2015. március 19., csütörtök

Mi miért nem tudtuk kiűzni?

 Csodálatos volt minap a jó hír, amit hallottam. Egy keresztény tanár barátom mesélte, hogy egy munkatársa depressziós lett. Ez még nem a jó hír. :) Gyakorlatilag emberileg nem volt szinte semmi megoldás, az orvosok nem tudtak segíteni. Elmentek hozzá egy másik hívő tanár (katolikus!!!) munkatársának kérésére, - mondván, hogy meg van írva... - tegyük a kezeinket a betegekre imádkozzunk érte. Megtették és az illető meggyógyult. Nem sok kedve volt a barátomnak ehhez, de megtette és tadaaam, sikerült. Azóta is hirdeti az illető, hogy Isten meggyógyította.
Vele is beszélgettünk arról, hogy mi oka lehetett, hogy más esetben nem gyógyult meg a beteg, akiért néha hosszan imádkozott több hívő?
Utánanéztem az Újszövetségben, hogy kit nem gyógyított meg Jézus és nem látok ilyet. Azért támadt fel bennem ez a kérdés, mert sok dologgal szembetalálkozom és nem értem.
Itt állok felnőtt, érett, hittel teli emberként egy csomó kérdéssel az új életemmel kapcsolatosan, amiket nem értek.
  • Nem tudom miért sír bennem Isten Lelke? 
  • Miért fáj Neki valami ennyire, hogy az én szívem szakad meg?
  • Miért esedezik bennem egy másik, számomra egyenlőre ismeretlen nyelven?
  • Miért nem bír belenyugodni járulékos veszteségekbe?
  • Ezt mondja: „Jaj, elvész a népem, mert nem ismeri az Örökkévalót!...”
Megbízható forrásaim az Isten Szelleme és a Biblia és a nálam többet tapasztalt Istenben bízó emberek, tehát nem vagyok teljesen tanácstalan vagyis teszem, amit tudok.
Ma ez annyi volt, hogy kikerestem Igéket ezzel kapcsolatosan és egypárat közreadok ebből:
Máté 4:23 És bejárta Jézus az egész Galileát, tanítva azok zsinagógáiban, és hirdetve az Isten országának evangéliumát, és gyógyítva a nép között minden betegséget és minden erőtlenséget.

Máté 9:35 És körüljárja vala Jézus a városokat mind, és a falvakat, tanítván azoknak zsinagógáiban, és hirdetvén az Isten országának evangéliumát, és gyógyítván mindenféle betegséget és mindenféle erőtelenséget a nép között.

Máté 10:1 És előszólítván tizenkét tanítványát, hatalmat ada nékik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat, és gyógyítsanak minden betegséget és minden erőtelenséget.
És a címben említett kérdésre talán válaszul:
Máté 17, 14  Amikor Jézus visszament az összegyűlt sokasághoz, egy férfi jött hozzá, leborult előtte, és így kérlelte: 15 „Uram, könyörülj meg a fiamon, mert szörnyű rohamai vannak, és borzasztóan szenved. Gyakran előfordul, hogy tűzbe vagy vízbe esik. 16 Elhoztam őt a tanítványaidhoz, de ők nem tudták meggyógyítani.”
17 Jézus ekkor ezt mondta: „Milyen hitetlen és romlott ez a nemzedék! Meddig kell még veletek maradnom?! Meddig szenvedjelek el még titeket? Hozzátok ide azt a fiút!” 18 Akkor Jézus ráparancsolt a gonosz szellemre, aki kiment a fiúból. A fiú pedig azonnal meggyógyult.
19 Amikor Jézus egyedül volt, odamentek hozzá a tanítványai, és megkérdezték: „Mi miért nem tudtuk kiűzni ezt a gonosz szellemet?”
20 Ő ezt felelte: „Mert gyenge a hitetek. Igazán mondom nektek: ha van hitetek — még, ha csak egy mustármagnyi is —, és azt mondjátok ennek a hegynek: »Menj innen oda!«, akkor az oda is megy. Akkor semmi sem lesz lehetetlen a számotokra.”
 Mindezek a gondolatok úgy vélem nem véletlen álltak bennem össze most. Készülünk agy rendezvényre, amit gyülekezetünk évről-évre megrendez, de eddig nem volt benne az az elem, amit én most tulajdonképpen ,,Isten Országa" névvel tudnék ellátni. Kávézni, bábjátékot nézni, kreatívkodni bárhol lehet, de meggyógyulni...? Csak Isten Országában.
Ennyire erősen soha nem éreztem, hogy közvetlen kell az emberek gyógyulásáért, szabadításáért imádkoznunk, és én fogom előkészíteni ezt a területet.
Úgy érzem el kell kérnünk Istentől ezt, a lehetőségek-, a hatalom-, az összefogás-, a látás magas szintjét.
Itt, ezen a ponton nem mindegy, hogy mi hogyan vélekedünk Istenről.

Nem először kavart fel a téma.
Írtam erről itt is: Szabad-e gyógyítani?
Itt is: Szívszakadás
És itt is: Bárka
És egy kedves hugi igehirdetése itt hallgatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...