Keresés ebben a blogban

2015. március 28., szombat

H4K

 Ma hullafáradtan, kongó aggyal, mégis felüdülve zarándokoltam haza a másfélnapos gyerektanítói képzésről.
A Hope 4 Kids látása szuper. Idézek a weboldalról:
A „Reménység a gyermekeknek” anyaga 7-13 év körüli gyerekek számára lett kidolgozva (de gyakorlatilag tanítható bármilyen korosztálynak), akik játékos formában, rendkívül aktív módon tanulják meg az evangéliumot. Az anyag teljes mértékben bibliai alapú, és ösztönzi a gyerekeket a szellemi növekedésre.
Látva Kata lelkesedését, csak annyit tudtam kérni, hogy a látása hadd legyen az enyém is!
Na de fertőző is volt. Hazafelé a Pennyben majdnem elregéltem a pénztárosnak.
:)
Mindeközben azon filózok, hogy mennyire nagy ajándék, hogy ismerhetem Jézust.
Minap három kollégámmal együtt ebédeltünk - ahogy máskor, de egyikük nyelve igencsak csípős volt.
Ilyeneket mondott:
  • A keresztények ott rontják el, hogy sulykolják az emberekbe a bűntudatot.
  • Inkább lenne buddhista, mer' azok milyen cuki békések már.
  • Ez a Szentháromság izé milyen nagy baromság. 1, az nem 3. Hol volt a többi a teremtéskor?
  • Hat nap alatt, mi? Egy rendes felvilágosult teomókus nem veti el az evolúciót....
Na de eddig és ne tovább. Ott ültem egy református-, egy volt ministráns és egy ,,hiszem, ha látom" típusú katolikus között, akiket annyira, de annyira szeretek, hogy nem lenyomni szeretném a torkukon az evangéliumot.
Mit is mondjak, miután megállapítom, hogy kóstolgatnak, de nem kicsit? :)
Hála Istennek - de tényleg, - egyszerű, szeretetteljes válaszaim voltak:
  • A bűn egy létező dolog, de Jézus meghalt érte, ezért nekünk már nem kell. 
  • Ha ismeri az Ószövetséget, akkor tudhatja, hogy a Tízparancsolatban benne van, hogy Ne legyenek idegen isteneid énelőttem...! Mit is jelenthet ez? Vsz azt, hogy ámbár elismeri Isten az idegen istenek létét, de azt PARANCSOLJA, hogy ne szeresd és ne tiszteld azokat!
  • A kereszténység tényleg nagyon sok rosszat tett, de  mindez egy helytelen istenismeretből fakadt. Isten jó. Ne keverje össze a gonosz tetteket Vele.
  • Szerintem egy igazi keresztény ember nem tesz olyat, mert tudja, hogy egyszer felelnie kell a gonoszságáért.
  • A Szentháromság nem légből-kapott fogalom és Jézus és Szentszellem ott volt a teremtésnél. Ezt az Ószövetség is kijelenti több helyen. (Péld 8) A Szentlélek ott volt több prófétában is - erről az Újszövetség is említést tesz Jézus bemutatásánál - Simeon Luk 2:25.
  • Véleményem szerint a teológia a hit halála. Én elhiszem, hogy a Biblia igaz - beleértve a teremtést is.
  • Tudom, hogy ő is hisz Istenben - a maga módján. De akkor magyarázza már el nekem, hogy mi a normális határ - már abban, ami szerinte még elfogadható és honnan gondolja, hogy az tuti?
Örülök, hogy beszéltünk róla.
És milyen jó, hogy most a gyerektanítói kurzuson átvettük az evangéliumot dióhéjban... Két perc alatt világosan továbbadható.
Péld 8:23-30  Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva. Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak. Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem. Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét. Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget;  Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai; Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentumait: Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben. Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...