Keresés ebben a blogban

2011. november 20., vasárnap

Happy and - ahogy mi képzeljük

 Valahogy azt gondoljuk, hogy mindig az a boldogság, ahogyan mi azt elképzeljük.
A betegek mind meggyógyulnak, a szegények dúsgazdagok lesznek.  Az a minimum, hogy a gyerekeik a legjobb ruhákban járnak, a legjobb sulikba, és hiper - szuper iPod- juk, vagy iPad-juk van.
Természetesen nem gondolom, hogy ez nem lehetséges, de azt az elképzelést is lehetségesnek tartom, hogy valaki nem gyógyul meg, nem gazdagszik meg. Nem megy férjhez, illetve nem nősül meg.
Pál apostol, aki Istennek elég fontos embere volt, így beszél erről:
Fil 4:11-13  Nem hogy az én szűkölködésemre nézve szólnék; mert én megtanultam, hogy azokban, amelyekben vagyok, megelégedett legyek. Tudok megaláztatni is, tudok bővölködni is; mindenben és mindenekben ismerős vagyok a jóllakással is, az éhezéssel is, a bővölködéssel is, a szűkölködéssel is.  Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.
Az egészségével kapcsolatban pedig így nyilatkozott:
2Kor 12:7-10  És hogy a kijelentések nagysága miatt el ne bizakodjam, tövis adatott nékem a testembe, a Sátán angyala, hogy gyötörjön engem, hogy felettébb el ne bizakodjam.  Ezért háromszor könyörögtem az Úrnak, hogy távozzék el [ez] tőlem;  És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem. Annak okáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert amikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.
Vajon mazochista volt...?

Jézus pedig így: Ján 16:33  Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen én bennem. E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot.
nyomorúság:  θλι̑ψις  (thlipszisz)
1) nyomás, szorítás
2) szorongattatás, gyötrés, megpróbáltatás, gyötrődés, szorongás

Etimológia:  a  θλίβω  (thlibó)
1) összeszorít, nyom
2) szorongat, gyötör, zaklat
3) passzív participium: szűk, keskeny

Etimológia:  alapszó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...