Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 4., csütörtök

A pozitív gondolkodásról

 Sokszor láthatjuk, hogy ugyanazt a dolgot kettő, vagy több ember sohasem, vagy csak ritkán értékeli egyformán.
Néha én magam sem vagyok képes ugyanarra a kérdésre kétszer egyforma bizalommal tekinteni. 

Itt ez a pohár, te hogy látod? Félig tele van, vagy félig üres?

12 kémet küldött el Mózes, hogy felmérjék a terepet Kánaán földjén. Meg kellett nézniük a föld minőségét, hogy kik lakják, milyenek a fák, és a növények termései, stb. 12-ből tízen azt mondták, hogy bár jó a termés, de sok az ellenérv a föld elfoglalása ellen. Józsué és Káleb így látta:
4Móz 14:6-9  Józsué pedig, a Nún fia, és Káleb, a Jefunné fia, akik a földnek kémlelői közül valók valának, meghasogaták ruháikat.
És szólának Izráel fiai egész gyülekezetének, mondván: A föld, amelyen általmentünk, hogy megkémleljük azt, igen-igen jó föld. Ha az Úrnak kedve telik bennünk, akkor bevisz minket arra a földre, és nékünk adja azt, mely tejjel és mézzel folyó föld.  Csakhogy ne lázongjatok az Úr ellen, se ne féljetek annak a földnek népétől; mert ők nekünk [csak olyanok, mint a] kenyér; eltávozott tőlök az ő oltalmok, de az Úr velünk van: ne féljetek tőlök!
Mindez így kezdődött: "És szóla az Úr Mózesnek, mondván: Küldj férfiakat, hogy kémleljék meg a Kanaán földét, amelyet én adok Izráel fiainak; az ő atyáiknak mindenik törzséből egy-egy férfiút küldjetek, mind olyat, aki főember közöttük."


És a reakciójukat Ő így értékelte:

4Móz 14:10-11 Mikor pedig az egész gyülekezet azon tanakodik, hogy megkövezze őket: megjelenik az Úrnak dicsősége a gyülekezet sátorában Izrael minden fiának.  És monda az Úr Mózesnek: Meddig gyaláz engemet ez a nép? Meddig nem hisznek nékem, mind ama csudatételeim mellett sem, amelyeket cselekedtem közöttük?
4Móz 14:23  Nem látják meg azt a földet, amely felől megesküdtem az ő atyáiknak; senki nem látja azt azok közöl, akik gyaláztak engem.
4Móz 14:31  De kicsinyeiteket, akik felől azt mondtátok, hogy prédára lesznek; őket beviszem, és megismerik azt a földet, amelyet megútáltatok.
Tehát nagyon is el kell gondolkodni azon, hogyan nyilatkozunk valamiről, amit Isten nekünk készül adni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...