Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 27., szombat

Különbség

 Ahogy olvasom a kivonulás történetét, az járt a fejemben, milyen különbséget tett Isten a saját népe, és az Egyiptombeliek között. Csapás, csapás hátán, de a választott népét nem érte. Ahogyan Ő fogalmaz:
2Móz 8:23  És különbséget teszek az én népem között és a te néped között. (Mármint a fáraónak mondja ezt az ártalmas bogarak küldésekor.)
Aztán: 
2Móz 9:4  De különbséget tesz az Úr az Izrael barmai között és Egyiptom barmai között, és mindabból, ami Izrael fiaié, egy sem vész el.  (Az állatok döghalálakor)
Aztán:
2Móz 11:7  De Izrael fiai közül az eb sem ölti ki nyelvét senkire, az embertől kezdve a baromig; hogy megtudjátok, hogy különbséget tett az Úr Egyiptom között és Izrael között. (Az elsőszülöttek halálakor)
Eljátszom a gondolattal hányszor és hányféleképpen tanított másokat Isten arra, hogy az Ő népét ne ,,illesse gonosszal", mert isteni védelem alatt áll, úgymond különbséget tett közöttük. 
Tanít minket az egymással való kapcsolatokban is:
1Móz 26:27-29  És monda nékik Izsák: Miért jöttetek én hozzám, holott gyűlöltök engem s elűztetek magatok közül?  Ők pedig mondák: Látván láttuk, hogy az Úr van te veled, és mondánk: legyen esküvés mi közöttünk, köztünk és te közötted; és kössünk frigyet teveled,  Hogy minket gonosszal nem illetsz, valamint mi sem bántottunk téged, és amint csak jót cselekedtünk veled, és békességgel bocsátottunk el magunktól. Te már az Úr áldott embere vagy.
Hát ilyen az, ha Isten valakinek megmutatja: Én vele vagyok. Ha őt bántod Velem gyűlik meg a bajod. Akarsz Velem harcolni? Kihúzhatod a gyufát...
Ahogy a képen látjuk az előtérben heverő kivágott farönköket és a háttérben lévő zöldellő fasort, ez a különbség.
Zsolt 139:14  Magasztallak, hogy csodálatosan megkülönböztettél. Csodálatosak a te cselekedeteid! és jól tudja ezt az én lelkem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...