Mondtam már máskor is, ami jó, az jó. Ha valami jól sikerül, leírom a receptet, ez igen jól sikerült, és amúgy pedig olcsón, finomat sokadikan előállítani szuper.
Kb 3 Ft 20 fillérből főztem/sütöttem komplett vacsorát.
- 2 nagyobb fej hagyma,
- Kb 3 nagy fej fokhagyma. Megpucolva olyan 30 dkg. Elég macerás. Erre lehet, hogy kitalálok valami mást. Mondjuk fokhagymakrém??? De ez finomabb.
- Vaj, vagy margarin a dinszteléshez.
- 4 nagy kanál liszt,
- 3 marhahús leveskocka
- Fehérbors, só, kellett volna szerecsendió, de elfelejtettem, senkinek se hiányzott.
- 4 dl tejszín a végén.
A margarinon megdinszteltem a nem túl apróra vágott hagymát, sóval. Felaprítottam a fokhagymát, azt is pároltam, leszórtam a liszttel, kavargattam, aztán felengedtem kb 2 liter vízzel.
Rúdmixerrel adtam neki, mehetnek bele az ízesítők, fűszerek, végül a tejszínnel felengedtem, és összefőztem.
Ez kb 8 adag, mi 2X eszünk belőle.
Lángos
- 1 kg liszt,
- 1 tasak szárított élesztő (elég 1!),
- Pici só, kb egy jó evőkanál cukor, 0,5 dl olaj, kb fél liter meleg víz. Olyan jó kézmeleg.
Összegyúrjuk, a végén jó, ha leválik a kézről. Ha nem akar mehet bele még olaj, vagy liszt, vagy, ha még túl kemény, akkor víz.
Ez amúgy rengeteg, tegnap sütöttem 4-et frissen, olyan 15 cm-eseket. Mint egy kisebb serpenyő. Nem a nagyon kicsi.
A tészta, ha jól megkel, megint kicsit összegyúrjuk, hogy a levegő kimenjen belőle. Olyan kb 15 dkg-os darabkákat vettem belőle, és vizes kézzel szethúzgaltam. Állítólag a vizes felület miatt lesz ropogós.
A sütéshez kb 3 dl olajat tettem abba kisebb serpenyőbe, és felforrósítottam.
A forró olajjal kéretik vigyázni, mert, amint mondtam forró, így veszélyes is. Ja, és macskát ne száríts a mikróban!
A maradék tésztát a hűtőben, lefedve jó betenni, másnap süthető a következő adag.
Szóval a lángoshoz tejföl és sajt fincsi, de ha tényleg sokadika van, a só is elég. Meg max reszelt fokhagyma, ha maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése