Keresés ebben a blogban

2016. július 11., hétfő

Diagnózis, de nem halálos

Szükséged van Rá!
 Minap kénytelen voltam szembehelyezkedni valakivel, akinek állandó morgás az élete, és képtelen a normális reakciókra huzamosabb ideig.
Pont, ahogy az előző bejegyzésben írtam, amit beletölt a kis csészéjébe, az lötyög ki belőle amerre csak jár.
Persze, nem volt könnyű, de abban lett békességem, hogy megmondjam, mérgez engem:
  • a morgása,
  • az állandó fikázása,
  • az állandó önelégült "hűdeokosvagyok,bezzegatöbbimilyenhülye" szövegek.
Mindezt azokra, akiket én kedvelek.
És ezt képes volt napi nyolc órában okádni magából. Amit tettem, lehet, hogy nem volt túl kíméletes. Előfordulhat, hogy megbánom, de ennél egyenesebben nem tudtam kivitelezni.
Lehet, hogy csak szeretném hinni, hogy pont erre és a hasonló szituációkra íródott a "némelyeket rettentéssel is..." kezdetű Ige. (Júd 1,23)
De nem zártam itt le, elmondtam, hogy van lehetősége, mert Isten nagyon szereti. Elmondtam, hogy én sem mindig voltam ilyen.
...A test gyümölcse ... ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás, irigység, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlóak. Ezekről mondom nektek, hogy akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát." De a Szellemnek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom.
Érdemes Jézushoz menni, ha felállította a diagnózist.
Végül még rendelkezésére bocsátottam a Pld 15-öt. Olvasgassa!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...