Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 15., szombat

El a követ, Jézus él!

 Tegnap este hat óra előtt pár perccel én voltam a harmadik, aki megérkezett a Bárkába, és azt hittem összesen ennyien leszünk. Nem szomorodtam el, mert már régen megértettem, hogy nem ez fogja befolyásolni azt, hogy Isten is ott legyen. Végül szépen megszaporodtunk 14-re.... Asszem, de hát ki számolja? :)

Ezt a pár verset olvastuk:
Efézus 5:18 - 20 Többé már ne részegeskedjetek, mert az megvadít, és bolondságra vezet! Ellenkezőleg, inkább a Szent Szellem töltsön be újra meg újra benneteket! Zsoltárokkal, himnuszokkal és a Szent Szellemtől kapott énekekkel bátorítsátok egymást! Énekeljetek az Úrnak teljes szívvel! Énekeljetek neki új éneket! Urunk, Jézus Krisztus nevében adjatok hálát mindig, mindenért Istennek, az Atyának!
(Mielőtt bárki félreértené, nincs gond a szeszes-ital mértékkel való fogyasztásával...)
Ma reggel, mikor szorongva keltem fel - ismerve a saját határaimat, és a rám váró kőkeménynek ígérkező hosszú időszakot - újragondoltam ezt a pár verset, különös tekintettel a zsoltárokkal, himnuszokkal való bátorításra.
Elolvastam bele-belekapva a Róma 5-8-ig tartó részeibe és ez megvigasztalt.
Biztos nem véletlen, hogy közben a régi őskövület ének jutott eszembe, ami aztán jól megríkatott, mert pontosan arról a kettősségről szól, ami bennem most annyira mélyen és megrázóan dúl.



Fekszik a sírkő alatt Jézus, Megváltóm!
Föltámadási nap, óh jöjj elő!

Refrén: El a követ! Jézus él!
A halálból ím az Úr fölkél!
Jézus él! Az éj Őt vissza nem tartá,
Mert Ő a halál hatalmát megrontá!
Jézus él! Jézus él!
Halleluja, Jézus él!

A sírt megpecsétlék, Jézus, Megváltóm!
A követ őrizték, Jézus, Uram!

Refrén...

A halált legyőzte Jézus, Megváltóm!
Hatalmát megtörte Jézus, Uram.

Refrén...

Diadal, diadal! Jézus Megváltóm!
Zengjük nagy hálával, Jézus Uram!

Refrén...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...