Keresés ebben a blogban

2012. május 9., szerda

Üdítő

Nem tudok ugyan minden szavával egyetérteni, de valami kis része feldobott a mai ,,Mai Igének". Mégpedig az, hogy valaki üdítő hatással lehet a spirituális részünkre. Vagyok így ezzel én is, hogy hallgatok egy tesót és megelevenedik a belsőm, szinte ujjongani tudnék, és életre kel bennem a szívem. Van aki által Isten meg tud szólítani. Ilyen volt mindig a Bárkában Győző bácsi prédikációja. Mindig aktuális volt.

Egy kis szösszenet: Valakit meglátogattam (nem hívőt), imádkoztam érte, mert megbetegedett, és én ugye jó keresztyén módjára becsuktam a szemem,(Ez egyébként hülyeség, nem hiszem, hogy Isten elvárása. Csak becsuktam és kész!) és szóltam Istenhez, ő figyelt. Mármint akiért imádkoztam.

Aztán azt mondja nekem a végén, hogy látott egy füstfelhőt felszállni, amíg imádkoztam. Akkor úgy tettem, mintha ez mindennapos lenne, de bizony berezeltem... Azt mondta kereste, hogy mi gyulladt ki, talán nem oltották el jól a cigarettájukat. Aztán otthon azért imádkoztam nagyon szorgalmasan, hogy az Úr mutassa meg mi lehetett ez, egyáltalán nem-e az ellenség jelent meg valahogy?

Másnap Győző bá arról prédikált, hogyan vezette Isten a népét füst-, és tűzoszlop képében. 

Bizony most is elsírom magam, hogy a Teremtő képes volt egy ilyen kis porszemnek megmutatni a választ, hogy ne féljek már! Ő velem van.

Luk 12:32  Ne félj te kicsiny nyáj; mert tetszett a ti Atyátoknak, hogy néktek adja az országot.

 És én is ilyen szeretnék lenni! Nem úgy, hogy én megcsinálom magam, hanem úgy, hogy, hogy használja Isten ezt, vagy azt a képességem - amit nem mellesleg Tőle kaptam.

Fil 2:16  Életnek beszédét tartván eléjük...

Csodálatos elhívás!

Figyelj arra, mit mondasz!- olvashatjuk a Mai Igében

„Sztefanász, Fortunátusz és Akhaikosz… felüdítették mind az én lelkemet.” (1Korinthus 16:17-18)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...