Keresés ebben a blogban

2011. április 15., péntek

Az Úr nevének segítségül hívása


Na de ki az az ,,Úr"?
Visszanéztem. Idén hetedik éve lesz, hogy először Istenhez fordultam, imádkoztam és tapasztaltam az első válaszait. Csodákban részesültem. Mintha tegnap lett volna.
Most - közel hét év elteltével - visszapillantok. A régi emlékek némi számvetésre ösztönöznek.
Úgy kezdődött, hogy valaki elmondta nekem, hogy Isten márpedig létezik, és minden szkepticizmusunk ellenére, ha hozzáfordulunk válaszol. És elmondta a saját első imameghallgatását, amit pedig így kezdett: Isten, ha vagy és hallasz engem, akkor szüntesd meg az álmatlanságomat!
 Hónapok óta ugyanis csakis altatóval tudott aludni, azt is csak igen-igen felszínesen. És igen a válasz az volt, hogy altató nélkül végig tudta aludni az éjszakát.
 Az én imáim is hasonlóan kezdődtek annak idején
Bevallom sok bajom volt eleinte, azzal, hogy kicsoda Jézus.
Ma olvastam az Jézus beszélgetését Anániással Saulról:
Apcs 9:13-16  Anániás erre így válaszolt: „Uram, már sokat hallottam erről az emberről, és a sok gonoszságról, amit jeruzsálemi tanítványaid ellen elkövetett.  Itt is meghatalmazása van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, akik a te nevedet segítségül hívják."  De az Úr azt mondta Anániásnak: „Menj csak oda, mert én különleges feladatra választottam ki azt az embert: hogy rólam beszéljen a nem zsidó embereknek, királyoknak és Izrael népének.  Én magam fogom megmutatni neki, hogy mi mindent kell elszenvednie értem.”  


Bennem ez sok kérdésre választ adott, hogy ki volt eszerint, akinek a nevét segítségül hívták. Arra is, hogy kiről kell beszélnie a hívőknek.

És benned?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...