Keresés ebben a blogban

2021. május 27., csütörtök

Dehogy haltok meg!


Amikor egy igerészen napokig gondolkodom, az mindig jelent valamit.

Nem egészen értem hogy miért, de ez van. Tehát:

 A kígyó pedig ravaszabb volt minden vadállatnál, amelyet az Úr isten alkotott. Ezt kérdezte az asszonytól: Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek? Az asszony így felelt a kígyónak: A kert fáinak gyümölcséből ehetünk, csak annak a fának a gyümölcséről, amely a kert közepén áll, mondta Isten: Ne egyetek abból, ne is érintsétek, hogy meg ne haljatok! A kígyó erre így felelt az asszonynak: Dehogy haltok meg! Hanem jól tudja Isten, hogy azon a napon, amelyen esztek belőle, megnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudni fogjátok, mi a jó és mi a rossz. Az asszony úgy látta, hogy jó volna enni arról a fáról, hogy csábítja a szemet, és kívánatos is az a fa, mert okossá tesz: szakított hát a gyümölcséből, és evett. Adott a vele levő férjének is, és ő is evett.

1Mózes 3:1‭-‬6 

Ami pedig ebből hangsúlyos volt az az, hogy mi a fene ütött Évába? Egyik nap még teljes a bizalom Isten és közte, másnap meg az a kígyó 🐍 simán rászedi. Mi volt a baj?

  1. Kívánság
  2. Kíváncsiság
  3. Bizalmatlanság Isten felé
  4. Bizalom a kígyó felé.
Hányszor mondja nekem is a kígyó: Csakugyan azt mondta....? Vagy: Dehogy haltok meg! Vagy: Úgy felbosszantott ez az illető, nyugodtan mondj róla rosszakat! Nyugodtan haragudj rá! Nyugodtan nyalogasd a sebeidet! Van még idő. Add át magad az indulataidnak!
És akkor pár újszövetségi ige további elmélkedésre:
2Kor 11:3 Félek azonban, hogy amiként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak és eltávolodnak a Krisztus iránt való egyenességtől...

1Tim 2:14 És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett...
A válaszom pedig fent feltett kígyó általi felvetésekre, hogy pontosan tudnom kell, hogy miket mondott Isten, és arra is mondott megoldást, ha elhibázom a dolgokat. 
Komolyan kell venni, amit Isten mond. Biztos nem véletlenül adta utasításba, hogy ne egyenek arról a fáról.
Az Ördöggel nem cimbizünk! Egy szemétláda. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...