Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 26., vasárnap

Tzacziki és bibliatanulmányozás

 Nem tudok alunni, alighanem sok volt a tzacziki, abban is a fokhagyma. Kellett nekem rongybicikli.
Ez alkalomból dukál egy bejegyzés... Ez jutott eszembe:
Jel 12:10 És hallék nagy szózatot az égben, amely ezt mondja vala: Most lett meg az üdvösség és az erő, és a mi Istenünknek országa, és az ő Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.
Más fordítás(ok)ban:
Ekkor erős hangot hallottam a Mennyben. Ezt mondta: „Most lett a győzelem a mi Istenünké, most mutatta meg az erejét, most lett a királyi uralom a mi Istenünké! Most jött el Krisztus hatalma, akit Istenünk tett királlyá! Mert most hajították le a Mennyből testvéreink Vádlóját, aki éjjel-nappal vádolta őket Isten előtt.
Kinek jut eszébe fél kettőkor egy igerész? Nekem, meg bizonyára néhány adelphoszomnak. (Ez tesót jelent, akikkel közös a mennyei apukánk.) Adelphosz az, akiket ott fentebb ír is az ige. Akiket vádolt a Sátán Isten előtt. ἀδελφός  (adelphosz) 1) fiútestvér (báty, öcs) 2) fivér (szellemi értelemben)
Etimológia: (kapcsolatot kifejező szó) + delphüsz (anyaméh)

Sok kérdés vetődik bennem fel, pl., hogy

  • mit keresett Sátán a mennyben?
  • Mikor zajlik ez az egész? Volt? Van? Lesz?
  • ...
Folyt köv reggel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...