Keresés ebben a blogban

2017. március 9., csütörtök

A szám beszél, vagy az életem?


Vezetés közben támadnak a legjobb gondolataim. Hogy csinálja az, aki nem vezet autót?
:D
Csak szerényen…
Szóval: Tegnap hazafelé jöttem a kb ötpercnyi úton, és valahonnan az az Ige ugrott be, hogy aki megront egyet a legkisebb parancsolatok közül és úgy tanít, az a legkisebb lesz a Mennyeknek országában, aki pedig megcselekszi és úgy tanít, az nagy lesz.
Mit is jelent ez tk?
Sokszor halljuk, hogy a gyermekek nem a szavainkat, hanem a tetteinket veszik leginkább figyelembe és azt követik, mint egy mintát.
Mikor bizonyságot mondok, az emberek azon fognak elgondolkozni, hogy ha velem megtörtént, és Isten tett valamit az életemben, velük is megtörténhet.
Mikor tanítok, sokszor tapasztalom, hogy azzal kapcsolatban, illetve abban a témakörben a hitem próbára van téve. Gyakran bukom el, tehát tudom miről beszélek. Mikor elbukom, - magyarul nem tudom teljesíteni sem Isten, sem a saját elvárásomat, - megítélem saját magam. Tudom, hogy bűnt követtem el. Kicsi leszek a saját szememben is, és egy meghasonláson megyek keresztül.

Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...