Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 6., kedd

Érdekesség 1.

Vasárnap reggel a bibliaórán a Máté 15-öt olvastuk.
Meglepő párhuzamot találtam a Mt 15:19, és Gal 5:19-20 között.
Lásd a képen:

Kis kiegészítés a Máté 15-höz:
16 „Hát még ti sem értitek? — kérdezte Jézus. — 17 Hiszen tudjátok, hogy az étel, amelyet megeszünk, a szájon át a gyomorba kerül, végül pedig kiürül onnan. 18 Ami viszont a szádból kijön — vagyis, amit mondasz —, az a szívedből származik, és az tehet téged tisztátalanná! 19 Mert az ember szívéből származnak a gonosz gondolatok, a gyilkosság, a házasságtörés, a szexuális bűnök, a lopás, a hazugság és a gyalázkodás.20 Ezek teszik tisztátalanná az embert, nem pedig az, ha nem végzi el a szertartásos kézmosást étkezés előtt.”
Kis kiegészítés a Galata 5-höz:
23 Nincs olyan törvény, amely ezeket elítélné. 24 Akik pedig Krisztus Jézushoz tartoznak, azok már megfeszítették a régi természetüket, annak szenvedélyeivel és vágyaival együtt. 25 Mivel a Szent Szellem által kaptunk új életet, ezért éljünk is a Szent Szellem vezetését követve!
Miért is fontos ez most nekem?
Mert úgy érzem, hogy keresztények sokasága lavírozik a test cselekedeteivel a világban.
Én is.
Könnyebben elengedjük magunknak az eleséseinket, de mikor rajtunk gyakorolja valaki a saját testének a cselekedeteit, akkor megérezzük annak a súlyát, és romboló hatását.
Fel kell nőnünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...