Keresés ebben a blogban

2015. április 22., szerda

Summáztam

Zsolt 139:17-18  És nékem milyen kedvesek a te gondolataid, oh Isten! Mily nagy azoknak summája! Számlálgatom őket: többek a fövénynél (parti homok); felserkenek s mégis veled vagyok.
- Ezzel a zsoltárral köszöntem meg a ma reggeli együttlétet Istennek. Beszélgettünk. Azért merem így nevezni, hogy beszélgettünk, mert sokat kérdeztem és szinte mindenre választ kaptam. Lehet nagyképűen hangzik, de így érzem. Érdekes dolgokat tudtam meg ma reggel. Halleluja!
Olvastam a 2 Mózes 35-ben, hogy, hogy szombaton még tüzet se szítsanak a házban, mert aki ezt megszegi halál fia.
 Jó kemény parancs. Nem is értem- mondtam is Neki...
Aztán a János 5-ben, hogy Jézus a Bethesdánál találkozik a 38 éve mozgásképtelen emberrel. Meggyógyítja, és mondja neki , hogy fogja a hordágyát és menjen (haza?). Ezen kiakadt a vezetőség. Szerintem - ismerve a fent említett törvényt - nem csoda.
Később mikor összefutnak a gyógyulttal mondja neki Jézus, hogy többé ne vétkezzen. Mégis mennyi bűn tapadhat egy 38 éve mozgásképtelen emberhez? (14. vers)
Jézus elkezdi a tanítóknak mondani, hogy Ő nem magától teszi ezeket, hanem látja az Atyától.(19. vers). Fel is teszem a kérdést, hogy mit mutat neki az Atya? Mit lát tőle?
A válasz hamar jön:
  • Az Atya feltámasztja a halottakat, és életet ad nekik. (21)
  • Az Atya senkit sem ítél, hanem az ítéletet egészen rábízta a Fiúra, hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, mint az Atyát. (22, 23)
  • Kicsit később a 6. részben: 28 Megkérdezték Jézustól: „Mit kíván tőlünk Isten? Mit tegyünk?”
    29 Ő így felelt: „Ezt az egyet: higgyetek abban, akit Isten elküldött!”
  • 35 „Én vagyok az a kenyér! Én adok életet! Aki hozzám jön, nem fog éhezni soha! Aki hisz bennem, nem szomjazik soha többé!
  • 39 Ő pedig azt akarja, hogy senkit el ne veszítsek azok közül, akiket nekem adott, hanem mindegyiket támasszam fel az utolsó napon.
  • 40 Mert Atyám azt akarja, hogy akik látják a Fiút és hisznek benne, azoknak örök élete legyen, és feltámasszam őket az utolsó napon.”
Ezt akarja a Atya. Akiket látunk jönni-menni, nem biztos, hogy élnek. Fel kell támasztani őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...