Keresés ebben a blogban

2012. november 21., szerda

Sensuality 2.

Éppen másodszor ragadott meg ez a kifejezés, ami annyit jelent: érzékiség, érzékszervekkel történő érzékelés.
Pontosan TUDOM, hogy ezekkel a szerveinkkel nem vagyunk képesek a szokott módon érzékelni a hatalmas Istent. Persze volt aki látta, én pedig egyszer-kétszer már hallottam Isten hangját. De ez ritka és mikor megtörténik velem, nem a fülem hallja.
A napokban elkezdtem Joyce Meyer könyvét olvasni, és tagadhatatlan, hogy mennyire jól összefoglalja az ebben a témakörben általam is feszegetett kérdéseket. Ebben olvastam ezt a számomra eddig ismeretlen Igét, ami megszúrta a szívem:
Hós 4:6  Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való. Mivelhogy te megvetetted a tudományt, én is megvetlek téged, hogy papom ne légy. És mivelhogy elfeledkeztél Istened törvényéről, elfeledkezem én is a te fiaidról.
Szívfájdítóan megrendítő ebben a fordításban:
Jaj elvész a népem, mert nem ismeri az Örökkévalót! Mivel nem törődtök az Örökkévaló ismeretével, én sem törődöm veletek, s nem lesztek papjaim többé! Elhagytátok Istenetek tanítását? Én is elhagyom fiaitokat!

Hasonlóképpen feszegettem ezt a kérdést itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...