Keresés ebben a blogban

2020. szeptember 25., péntek

Kezek, lábak, szívek


Isten pedig úgy mutatta meg nekünk, mennyire szeret bennünket, hogy elküldte a Földre egyetlen Fiát! Azért küldte, hogy rajta keresztül örök életet kapjunk. Ez az isteni szeretet! Nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem ahogy ő szeret bennünket. Ezt pedig azzal mutatta meg, hogy a saját Fiát küldte a Földre, hogy általa félretolja az útból bűneinket. Kedveseim, ha Isten így szeretett bennünket, akkor nekünk is ezzel az isteni szeretettel kell szeretnünk egymást. Istent még soha senki nem látta. De ha isteni szeretettel szeretjük egymást, Isten bennünk él, és ez a szeretet kiteljesedik bennünk.

János első levele 4:9‭-‬12EFO

Mint egy csodálatos muzsika, olyan volt ez a pár sor, felvetett gondolatokat, kérdéseket.

Szeretem.

Az utolsó mondat különösen kezdődik: Istent még soha senki nem látta...

Mit akar sugallni? Nekem ma azt, hogy a szeretet, ami bennem, rajtam látszik, megmutatja Őt. Halványan, ugyan, kb, mint a képen a levél, de nagyjából látszik, hogy mi akar lenni. És az nem tudom mitől lett ilyen, de én attól leszek hasonló, ha régi elmúlt, és íme újjá lett minden.

A görög szövegben a kiteljesedik/teljessé lesz: τελειόω (teleioó) 

1) befejez, elvégez, beteljesít, véghez visz2) tökéletessé tesz

passzív alak:

3) teljessé, tökéletessé lesz; tökéletességre jut

4) beteljesedik

5) eltelik

6) megvalósul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...