Keresés ebben a blogban

2019. június 5., szerda

Pár inspiráló gondolat

  1. YouVersion. Isten egyszülött fiát, Jézust, elsősorban azért küldte a földre, hogy új életet adjon nekünk. A Lukács 5,27-32 verseiben Jézus így fogalmazza meg küldetését: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket megtérésre." Krisztus azért jött el, hogy az olyan bűnösök, mint te és én, új életet kaphassunk bűnbánatunk és az Ő megbocsátása által. Az életünk örökre megváltozik, amikor bűnbánatot tartunk és keressük az Ő megbocsátását. Krisztus küldetése egyben a mi küldetésünk is. Arra vagyunk meghívva, hogy az igazak helyett azokat szolgáljuk, akik elveszettek és szükségük van megbocsátásra. Ha őszintén megbántad bűneidet, és Isten megbocsátotta azokat, akkor ezt a személyes élményedet elmondhatod azoknak, akiknek megtérésre van szükségük. A te életed megváltozása másokban is előidézheti ezt a változást. Kiket ismersz, akiknek bűnbánatra és Isten megbocsátására lenne szüksége? Hogyan segítheti mások megtérését a te tapasztalatod Isten megbocsátásával kapcsolatban?
  2. Első gondolat: Aki nem hisz Jézusban, az már elkárhozott. Mit jelent ez?
Mint ahogy Mózes is felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az ember Fiának is felemeltetnie: Hogy örök élete legyen mindenkinek, aki hisz. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy senki el ne vesszen, aki őbenne hisz, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte a Fiút a világra, hogy elítélje a világot, hanem, hogy rajta keresztül megmentse a világot. Az, aki benne hisz, nem kap ítéletet, aki nem hisz, már ítélet alatt van, mert nincs hite az Isten egyszülött Fiának nevében. Az ítélet pedig ebben áll: A világosság a világra érkezett, de az emberek inkább szerették meg a sötétséget, mint a világosságot, mert a tetteik rosszak voltak. Mindenki gyűlöli a világosságot, aki hitványságokat cselekszik, és nem jön a világosságra, hogy tettei rá ne bizonyuljanak. Aki ellenben az igazságot cselekszi, világosságra megy, hogy tetteiről nyilvánvalóvá legyen, hogy Istenben tette őket.”
AZ ÖRÖMHÍR JÁNOS SZERINT 3:14‭-‬21 CSIA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...