Keresés ebben a blogban

2017. április 20., csütörtök

A molyrágta nerc esete

  A címben szereplő „cím” egy jó kis régi krimi, amit most én a következőképpen aktualizáltam:
              „Az egérrágta csoki esete”
 Jézus beszél arról, hogy a nekünk fontos dolgok, amikhez ragaszkodunk ne legyenek földi kincsek, mert ezek végül a rozsda martalékaivá válnak, vagy a moly rágja meg őket, esetleg ellopják tőlünk azokat.
Nem emlékszem, hogy egerekről szólt volna, pedig azok is nagy károkat tudnak csinálni.
Nna kérem, mi megegeresedtünk. Valószínűleg a macska hozhatta be, mert ő egy állatbarát. Lányom említette, hogy a minap látta őket a konyhában egyidejűleg, mégpedig a macska falatozott, míg az egér korzózott a konyhában. Előbbi rá sem hederített az utóbbira, mert vegetáriánus a lelkem.
Még nem volt ilyen macskánk.
Olyan már volt, amelyik csúnyán megharapta a kezemet, mikor egy csirkecombon összekaptunk én ugyanis gondoltam előkészítem a főznivalókat az asztalon, ő meg azt hitte neki tálaltam oda.
Szintén ugyanez a (vad)macska röptében kapott el bármilyen felé repülő húsdarabot, majd egyben nyelte le, csak, hogy a másik cicának ne jusson.
Negró nem ilyen. Nem szereti a húst. Eljátszik vele, majd elereszti a prédát, az eredményt pedig megnézheted a képen. Csak a miénk Milkákból lakmározott, amit a gyerkőcöknek vettünk húsvétra. (Amúgy meg mindenből evett, amit talált.)
Tehát ne pakoljátok teli a spájzot Milkával, mer' az egerek belezabálnak. De Jézus szerint ez így hangzik:
Máté 6, 19-21: „Ne a földön gyűjtsetek magatoknak kincseket, ahol elpusztítja a moly, a rozsda, vagy ellopják a tolvajok és a betörők! Inkább a Mennyben gyűjtsetek kincseket, mert ott sem moly, sem rozsda nem teszi tönkre, sem a tolvajok nem lopják el! Mert ahol az értékeid vannak, oda húz a szíved.”
Mindenki vonja le a következtetéseket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...