Keresés ebben a blogban

2015. április 9., csütörtök

Épülünk

 Néhány hete megint egy új építési terület adódott a szívemben, amire egyszerűen nem találok normális magyarázatot. - A normálist most emberileg értem.
Új fogalmak és új igazságok, új érdeklődési területek vannak. Itt-ott sittkupacok, felállványozott régi falak, amott új épületek, ahogy az lenni szokott ilyen helyzetben.
Egy pár nem új, mégis emésztendő fogalom, amikkel mostanában találkoztam:
  1. végállomás-keresztény,
  2. okos és balga szüzek (Máté 25),
  3. munkában és üres tétlenségben (Máté 12, 44),
  4. felkészít, kiképez,
  5. szolgálat,
  6. Krisztus tökéletességével ékeskedő kor MÉRTÉKE,
  7.  szellemi szülő,
  8. lehetetlen - lehetséges.
Efézus 4, 7 Közülünk mindenki kapott valamilyen ajándékot, annak megfelelően, hogy Krisztus milyen célra adta neki a kegyelmet. 8 Ezért mondja az Írás:
„Amikor felment a magasságba,
foglyokat vitt magával,
és ajándékokat adott az embereknek.”[a]
9 Amikor azt mondja, hogy „felment”, az azt jelenti, hogy előzőleg Krisztus lejött a Földre. 10 Aki alászállt, ugyanaz, mint aki felemelkedett minden égi magasság fölé, hogy mindent betöltsön.
11 Igen, Krisztus az, aki apostolokat, prófétákat, evangélistákat, pásztorokat és tanítókat adott ajándékul az embereknek. 12 Azért adta őket, hogy felkészítsék és kiképezzék Isten szent népét a feladatukra: Krisztus „Testének” felépítésére.13 Meddig fog tartani ez a felépítés? Addig, amíg mindnyájan egységre és harmóniára nem jutunk az Isten Fia megismerésében, és mindabban, amit a hitünk magában foglal. Addig, amíg majd mindannyian egészen felnőtté válunk, és minden tekintetben Krisztusra fogunk hasonlítani. 14 Akkor majd nem leszünk többé olyanok, mint a gyermekek. A különböző tanítások nem fognak ide-oda dobálni és elsodorni bennünket, mint a szél és a hullámok a csónakot. Akkor majd nem tud többé befolyásolni bennünket az emberek tévútra vezető ravaszsága.
15 Ragaszkodjunk hát az igazsághoz, növekedjünk fel az isteni szeretetben, és kapcsolódjunk össze minden tekintetben Krisztussal, aki a „Fej”! 16 Mert Krisztus illeszti és kapcsolja össze a test különböző részeit, amelyek mind a saját feladatukat végzik, és segítik egymást. Így az egész „Test” arányosan növekedik és fejlődik az isteni szeretet által.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...