Keresés ebben a blogban

2013. február 13., szerda

Meghasonlás


 Nem tagadhatom le, hogy az elmúlt időszakban kissé meghasonlottam. Szívesen írnék csak szépet és jót, de nem megy.  (A meghasonlás meghatározása: egyetértés felbomlása által beálló ellentét.)
Ezért utálom is a prosperitás-evangéliumot, mert az azt súgja az embereknek, hogy minden csupa rózsaszín ködbe fog burkolódzni, ha Jézus mellett döntesz és minden nap legalább 5 méter 20 centis happy and vár rád. 
De mi történik, ha a beteg nem gyógyul, vagy a probléma nem hárul? A haragos nem enyhül és a várva várt gyermek (jelen esetben megoldás) nem születik meg magától?
Vagy csak nem tudod hogyan tovább... 
...Akkor lehet, hogy te is mint én - talán nem is először - időutazáson fogsz részt venni és ott találod magad 2000 évvel ezelőtt a Genezáreti-tavon egy hatalmas vihar közepén, ami nagyon félelmetes érzés...  Jézus meg csak durmol szépen a hajó végében, mintha mi se történt volna. Nna szép!!! Te pedig csak állsz és várod hogy felkeljen mindaddig, amíg már nem bírod tovább és felrázod Őt. 
Márk 4:37-40  Akkor nagy szélvihar támada, a hullámok pedig becsapnak vala a hajóba, annyira, hogy már-már megtelék.  Ő pedig a hajó hátulsó részében a fejaljon aluszik vala. És fölkelték őt és mondának néki: Mester, nem törődsz vele, hogy elveszünk? És felkelvén megdorgálta a szelet, és mondta a tengernek: Hallgass, némulj el! És elállt a szél, és lőn nagy csendesség.  És monda nékik: Miért vagytok ily félénkek? Hogy van, hogy nincsen hitetek?

Ő pedig ugyanazt mondja, mint akkor: 

  • Miért vagy félénk -  δειλός  (deilosz) 1) félénk, bátortalan, gyáva 2) hitvány, aljas, semmirekellő (Hízelgő, nem?) - Máté 6:30   Máté 8:26   Máté 14:31   Máté 16:8   Luk 12:28 
  • Miért vagy kishitű? - ὀλιγόπιστος  (oligopisztosz) - kishitű - Máté 8:26   Márk 4:40   Jel 21:8  


JÓ! MEGMONDOM NEKIK! DE TÉNYLEG! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...