Keresés ebben a blogban

2011. április 26., kedd

Jézus a katasztrófavédő

A katasztrófa görög eredetű szó, jelentése: fordulat, megsemmisülés, csapás, megrázó hirtelen esemény, az emberi élet, az anyagi javak, természeti értékek pusztulása.
 
A lányom katasztrófavédelmi versenyen fog részt venni. Tegnap beszélgettünk a lehetséges katasztrófákról, és az azok elleni védekezésről, és azok kezelési módjáról.
Nap nap után halljuk, hogy a Föld miféle csapásokat él át - gyakran Isten egyik teremtménye - az ember miatt. Pedig az Ő elképzelése nem ez volt velünk kapcsolatban, hanem, hogy jó gazdák módjára viseljük gondját a Földnek.
1Móz 1:26-30  És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.  Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket.  És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó füvet az egész föld színén, és minden fát, amelyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.  A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, amelyekben élő lélek van, a zöld füveket [adom] eledelül. És úgy lőn.

Távol álljon, hogy a Teremtőt bíráljam azért, amiket teszünk, csak éppen elkezdtem gondolkodni, hogy mekkora katasztrófa történt az emberiséggel a bűn világba való bejövetele okán.
Ez is, mint sok más dolog választható lehetőség volt egykor nekünk embereknek. 
1Móz 3:1  A kígyó pedig ravaszabb vala minden mezei vadnál, melyet az Úr Isten teremtett vala, és monda az asszonynak: Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?
Ha Éva jól emlékezett volna arra, amit a Teremtő mondott:
1Móz 2:16  És parancsolta az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél.  De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz.
De nem jól emlékezett. Ekkor történt meg az első a katasztrófa, amit azóta annyian végiggondoltunk, és aminek a levét isszuk mi emberek, és a Föld. Ekkor Isten katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánította a Földet. Mit kellett volna másképp csinálni? Olyan sok ötletünk van. Találgatjuk ki volt a hunyó, és mi mennyivel jobban átláttunk volna a szitán.
Én ezt nem hiszem, csak azt, hogy Jézus az, akiben ez a feszültség feloldódik. Az ember kapzsisága iszonyú méreteket öltött. Ez bűn.
Róm 3,21-24Isten azonban mégis képes arra, hogy a maga számára elfogadhatóvá tegye az embert a Törvény nélkül is. Nekünk meg is mutatta ezt az új utat, amelyről már a Törvény és a próféták is beszéltek.  
Isten ugyanis mindenkit elfogad, aki Jézus Krisztusban hisz...
Hiszen minden ember vétkezett, és emiatt nem méltó arra, hogy Isten dicsőségében részesüljön.

Isten azonban kegyelemből teszi a maga számára elfogadhatóvá az embert. Ez Isten ajándéka, amit Jézus Krisztusban kaphatunk meg. Ezt jelenti a megmenekülés!  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...