Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 5., kedd

Lelkem sora



3Ján 1,2 Szeretett barátom, tudom, hogy a lelkednek jó dolga van. Imádkozom, hogy minden tekintetben jó dolgod legyen, és testileg is éppen olyan jó egészségnek örvendj, mint amilyen jól vagy lélekben.

Vasárnap abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy jól ment sora a lelkemnek/szellememnek, mert jó és tartalmas "szellemi étkek" kerültek az asztalra.
Az első - íme itt meghallgatható.
Dani prédikációja összeszedte, hogy milyen kizáró (?) okok lehetnek az Isten országából, amennyiben vannak ilyenek.
Ritka, hogy többször meghallgassak egy-egy tanítást, na ez ilyen lesz!
Később le is fogom jegyzetelni.

A második egy Bibliaiskolán való részvétel volt, amin szintén nagyon jó és összeszedett tanítást hallhattam Görbitz Tamástól.
Le a kalappal!
A linken meghallgatható.
Mindenesetre ezt is újra fogom hallgatni, hisz Tamás is erre bátorított, hogy az üzenet akkor igazi üzenet, ha a Szentlélek megerősíti bennünk és pozitív választ eredményez.
Volt benne egy felvetés, ami akkor éppen jó érzéssel töltött el, de most kicsit kérdéssé vált bennem.
Arról beszélt, hogy mennyire fontos az ige kijelentéseit helyén kezelni és érteni ésvalójában mennyi félremagyarázat születik.
A "hasonlatos a mennyeknek országa a földben elrejtett kincshez..." példázatot a Máté 13, 44-től úgy magyarázta, hogy ez Istenről szól, mert Ő volt, Aki mindent odaadott értünk.

???
„Isten Királysága hasonló ehhez: egy ember elrejtett kincset talált a szántóföldben. Azután visszatemette, majd nagy örömmel elment, minden vagyonát eladta, és megvette azt a földet, amelyben a kincs volt.
Isten Királysága hasonló ehhez: volt egy kereskedő, aki igazgyöngyökkel kereskedett. Egyszer talált egy nagyon értékes gyöngyöt. Akkor elment, eladta minden vagyonát, és megvette azt az egyetlen gyöngyöt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...