Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 3., szombat

Reakció

 - Kapsz este egy szemrehányó sms-t valakitől, mert napközben többször is hívott, és nem vetted fel a telefont neki. Pedig csak boldog szülinapot akart neked kívánni.
 - Amúgy is nehéz napod volt.
 - Rezeg a léc a munkahelyeden, mert valamit tényleg elhibáztál.
 - Az jár a fejedben mi lesz hétfőn, amikor újra be kell menned.
 - A munkatársaid közül legalább egy életcéljának tekinti, hogy megkeserítse az életed.
 - A sms csak hab volt a tortán, mikor izgulsz, hogy az egyik gyereked külföldön van, a másik hisztérikus alaphangulatban kezdi a sulit. De az első is vasárnap este fog hazaérni repülővel, és hétfőn reggel ,,frissen és kipihenten" egy vadi új suliban kezdi a hetedik osztályt.
 - Egy csomó feladat vár rád, azt sem tudod hol kezdd el...
Tovább is van mondjam még?

A XXI. század modern meséje visszavezet 2000 évvel ezelőttre:
Márk 4:37-41  Akkor nagy szélvihar támadt, a hullámok pedig becsapnak vala a hajóba, annyira, hogy már-már megtelt.  Ő pedig a hajó hátulsó részében a fejaljon aludt. És fölkeltették őt és mondták néki: Mester, nem törődsz vele, hogy elveszünk?  És felkelve megdorgálta a szelet, és mondta a tengernek: Hallgass, némulj el! És elállt a szél, és lett nagy csendesség.  És mondta nékik: Miért vagytok ily félénkek? Hogy van, hogy nincsen hitetek?  És megijedtek nagy félelemmel, és ezt mondják vala egymásnak: Kicsoda hát ez, hogy mind a szél, mind a tenger engednek néki?


Ő Jézus...
Ha a klipben lévő ígéreteket nézed, máris könnyebb szívvel nézel a napok elé. Ő veled van, nem engedi el a kezed. Tudhatod, hogy minden szál hajad számon van tartva.
Már csak egy kérdésem maradt: Hogy lehet, hogy sok ember nem kéri a segítségét?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...