Keresés ebben a blogban

2011. március 13., vasárnap

Ki ölte meg Jézust?

A héten elgondolkodtatott a hír, miszerint XVI. Benedek  egy könyvet írt arról, ki  nem tehető felelőssé Jézus haláláért. Felmenti a zsidóságot abban az értelemben, hogy nem ők a vétkesek Jézus keresztre feszítésében.
Bár a könyvet nem olvastam, a hír megindította a fantáziámat. Sherlock Holmes nyomoz: Ha nem a zsidók, akkor ki ölte meg Jézust Krisztust?
 Megkérdeztem a 9, és a 12 éves gyerekemet, mi a válasza erre a kérdésre? Döbbenet, de mindkettő azonnal tudta. 
Dicsőség Istennek érte! Kíváncsi vagyok te tudod?
A magam részéről szívesen mondanám, hogy a férjem volt (hiszen a múltkor is beszólt), vagy azok akikre éppen haragszom. Igazából a szomszéd Erzsi is gyanús, meg a kollégáim, akik nem ismerik el, hogy mily sokra vagyok hívatott - De ez hülyeség.
Nem tudom a pápa mire jutott a nyomozásban, gondolom hamarosan kiderül. Részemről a válaszom a következő: Jézust bizony miattam, és miattatok feszítették meg. 
2Kor 5,14
Mert bennünket Krisztus szeretete irányít és sürget. Meg vagyunk győződve róla, hogy ha egy ember (Jézus) meghalt mindenkiért, akkor valójában minden ember meghalt.  
2Kor 5:21  Mert azt, aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne. 

Ézs 9:1-2  De nem lesz mindig sötét ott, ahol most szorongatás van; először megalázta Zebulon és Nafthali földjét, de azután megdicsőíti a tenger útját, a Jordán túlsó partját [és] a pogányok   A nép, amely sötétségben jár vala, lát nagy világosságot; akik lakoznak a halál árnyékának földében, fény ragyog fel fölöttök!

Máté 4:14-16  Hogy beteljesedjék, amit Ésaiás próféta mondott, így szólván: Zebulonnak földje és Naftalinak földje, a tenger felé, a Jordánon túl, a pogányok Galileája,  A nép, amely sötétségben ül vala, láta nagy világosságot, és akik a halálnak földében és árnyékában ülnek vala, azoknak világosság támada.
Mostan akkor már csak egy-két kérdésem van. KI NEM BŰNRÉSZES? VAJON HA EMBERILEG FELMENTÜNK VALAKIT, AZZAL HASZNÁLUNK?

http://www.bombahir.hu/europa/xvi-benedek-felmenti-a-zsidokat
http://mindennapi.hu/cikk/egyhaz/felmenti-a-zsidosagot-falni-fogjak-/2011-03-07/1883

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...