Keresés ebben a blogban

2012. január 28., szombat

Isten a kukában

Ez a képtelenség a Római levél 1-ből jött. 28. vers:
Ezek az emberek Istent nem tartották méltónak arra, hogy ismeretét megőrizzék. Ezért Isten is magukra hagyta őket. Engedte, hogy megromlott gondolkodásuk szerint olyan dolgokat tegyenek, amiket nem lenne szabad.  
Mindenesetre félelmetes kilátások azok számára, akik - bár egyszer Isten felé fordultak, mégis - lecserélik, kidobják.
Miért következett be ez?
Róm 1,21akik felismerték Istent, de mégsem tisztelték Őt Istenként, sem nem voltak hálásak iránta. Ezért gondolkodásuk értelmetlen lett, és ostoba szívük egyre jobban elsötétült. Bár magukat bölcseknek tartották, bolondok lettek.  Az örökké élő Isten dicsőségét elhagyták, és helyette bálványokat imádtak, amik halandó emberekre, madarakra, négylábú állatokra és hüllőkre hasonlítottak. Ezért Isten elhagyta őket, és engedte, hogy szívük gonosz vágyait kövessék: szexuális bűnökben éljenek, és egymás testével gonosz dolgokat műveljenek. Az Istenről szóló igazságot hazugsággal cserélték fel. A Teremtő Isten helyett azokat imádták és szolgálták, amiket Isten teremtett. Pedig az imádat egyedül Istent illeti, aki örökké áldott legyen! Ámen. Mivel az emberek ezt tették, Isten is átadta őket a saját szégyenletes kívánságaiknak. Az asszonyok természetes életmódot természetellenesre cserélték fel,  
Közben paráznaság jelentésén gondolkodtam, ugyanis nem mindegy, hogy mi a valóságos jelentése. Péter úgy fogalmaz, hogy ez az egyik legkomolyabb bűn, amire figyelmeztetni is kell a nemzetekből megtért embereket. (Apcsel 15:20)
Pál azt mondja az 1Korintus 6-ban:
12. „Semmi sem tilos” - írtátok a leveletekben. Erre azt válaszolom: igen, de nem minden hasznos! Azt mondjátok: „Bármit megtehetek”. Igen, de nem engedem, hogy bármi is uralkodjon rajtam” - válaszolom erre... 18.  Fussatok el a szexuális bűnök közeléből is! Minden más bűn, amit csak elkövet az ember, a testén kívül van; aki azonban szexuális bűnt követ el, az a saját teste ellen vétkezik.  19. Tudjátok meg, hogy a testetek a bennetek lakó Szent Szellem temploma! Hiszen a Szent Szellemet Istentől kaptátok, ezért többé már nem a magatok urai vagytok.  
A paráznaság jelentése: πορνεία  (porneia)
- paráznaság, házasságtörés, fajtalanság, prostitúció
πορνεύω  (porneuó)
- paráználkodik; prostitúciót folytat
πόρνος  (pornosz)
1) parázna férfi
2) férfi prostituált
Etimológia:  a pernémi-ből (elad)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...