Keresés ebben a blogban

2011. február 15., kedd

Tolvaj

 János 10:10  ,,A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson''
lop - κλέπτω  (kleptó)
1) lop; észrevétlenül hatalmába kerít
2) elrejt, eltitkol, alakoskodik; rászed, félrevezet

A tolvaj lehet hogy a fegyverzeted egy-egy darabját, vagy  a békességedet, vagy az örömödet fogja ellopni - ha hagyod.
Furcsa összefüggést fedeztem fel a gúnyolódók, és a tolvaj között. Aki beül a gúnyolódók székébe, az könnyen a tolvaj bőrébe bújik bele, ugyanis gúnyolódással el lehet venni a másik békességét. Több tekintetben is látható, hogy a gúny a hazugság atyjától származik, mert elbizonytalanítja a másik felet. Ahhoz, hogy a gúnyolódó kimondja, amit valójában gondol, nem elég őszinte és bátor ember, hanem orvul lövöldöz, így ha komolyabbra fordul a dolog, könnyedén visszavonulót tud fújni. Akár még megfűszerezheti tettét egy hazugsággal: ő semmi ilyesmire nem gondolt!
Efézus  4:29  Semmi rothadt beszéd a ti szátokból ki ne származzék, hanem csak amely hasznos a szükséges építésre, hogy áldásos legyen a hallgatóknak.
János 8:44  Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
Jelenések könyve 22:15  De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind aki szereti és szólja a hazugságot.
Szerinted nem furcsa, mikor hívők ülnek a ,,csúfolódók székébe"? Szeretteim, nem kellene ennek így lennie!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...