Keresés ebben a blogban

2011. február 12., szombat

Igazság által leszel erős

Ma reggel az igazság látásának az elnyerésén gondolkoztam, történetesen olyan személyek esetében, mint a környezetemben élők. Nagyon fontos, hogy tudjuk mik Isten igazságai az életünkben. Úgy látni magunkat, ahogy Ő lát, és ebben nem csak a pozitívumok vannak, hanem a rossz dolgok is. A jó részt nem tudjuk elvenni addig, míg a rossz dolgokkal (pl..lázadó természet, sokféle romlottság, féltékenység, harag, önzés, irigység...) nem helyezkedünk szembe. Egy válás előtt álló pár megváltoztathatja a döntését akkor, ha rájön mi az Atya akarata az életükben. Persze az is lehet, hogy eljön egy pont, ahol már vissza nem fordítható dolgok történnek, ezt nem zárom ki. De mi van ha időben elmondja nekik valaki azokat a bibliai igazságokat, amiket olyan sokan jól ismerünk, mint pl.:
-erős a szeretet, mint a halál... Sok vizek el nem olthatnák e szeretetet:; a folyóvizek sem boríthatnák azt el:; ha az ember minden házbeli marháját adná is e szeretetért,; mégis megvetnék azt.
-és a hármas kötél nem hamar szakad el. (Isten, férfi, nő)
Ugyanez igaz minden betegségre, bűnre, hogy ha képesek vagyunk meglátni azokat az igazságokat, amiket Isten készített, megerősödünk. És mi van, ha valakinek nincs ,,embere" aki elérhetővé tegye mindezeket? Legyünk akkor mi azok, akik közvetítjük ezeket a kincseket, azért, hogy változások történjenek a környezetünkben élők életében.
1Kor 2:9  Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.
Zsolt 31:20 Mily bőséges a te jóságod, amelyet fenntartasz a téged félőknek, és megbizonyítasz a te benned bízókon az emberek fiai előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...