Keresés ebben a blogban

2015. március 29., vasárnap

Titusz mélyvízben

 Annyira jó hatással volt rám a héten Perjési István tanítása, hogy többször is meghallgattam. A szellemi szülőségről beszélt - annak minden kínjával és örömével.
Mivel az elmúlt pár héten igazi nehéz szüléseim voltak, ezért szükségem volt némi iránymutatásra ez ügyben. Isten tényleg meg tud engem lepni a válaszaival.
Néhány meglepő gondolat:

  • Jézus, mint tanító példakép, nem akadt ki rajta, hogy a tanítványai el-el buktak. A szellemi szülőnek is el kell tudnia fogadni!
  • Mi a ,,végállomás keresztény", mint fogalom jelentése? Súgok. Aki elkaparta az egy tálentumát.
  • Elszámoltathatóság. Legyen valaki, aki bármikor megkérdezhet engem a sötét dolgaimról.
  • Én magam se tartsak attól, hogy helyrebillentsem más álláspontját, ha az igeellenes - szeretettel.
  • Békesség Fia - a tanítvány maga: Luk 10:6  És ha lesz ott valaki békességnek fia, a ti békességetek azon marad; ha nem, ti reátok tér vissza. 

 Nagy kínomban is megállapíthattam, hogy mivel én is távol állok a ,,szuperkeresztény" fogalmától, nincs jogom senkire semmit mondani, azt viszont mindig is képviselnem kell, hogy Isten (szerintem) mit gondol erről, vagy arról a dologról, mint Pl. eutanázia, öngyilkosság, késsel fenyegetni a családot, hitetlenség...  Nem kellemes feladat, - pláne nem lehet az a hallgatónak - de időnként elkel a figyelmeztetés az embereknek, mikor letérnek az útról.
Azt tudom, hogy szeretet nélkül nem működhet.
Ugyanakkor látom, hogy nem mindig fogadókészek rá az emberek, ahogy én sem. Néha kérnünk kell, hogy Isten segítsen bűnbánatra jutni - ha lehet időben, még mielőtt sok kárt teszünk magunkban, vagy másokban.
Eszembe jutott az is, hogy apukám hogy elfenekelt ijedtében, miután betörtem a fejem gyerekkoromban.
Ezt nem akarom.
Titusz 1, 13B Ezért bánj velük szigorúan, és figyelmeztesd őket, hogy egészségesek legyenek a hitben,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...