Keresés ebben a blogban

2015. március 3., kedd

Mit akar a Szellem?

 Némi magyarázatra szorul mostani bejegyzésem, mer' hogy mér' írok én ilyesmiket...
Tudni kell, hogy sok dolog foglalkoztat a hétköznapokban és köztük egy-egy barátom égető problémája mellett sem tudok érzéketlenül elmenni.
Most egy olyan Valaki nehézségei foglalkoztatnak, aki valóban rengeteg olyan szenvedésen megy keresztül, mint Jób és végül bizony nemigen akaródzik neki továbbcsinálni.
Igen, megértem emberileg, de mit akar Isten? 
Lekapcsolni a gépeket? Vajon Aki a fület alkotta nem hall-e???
Vajon Aki az életet adta nem képes-e elvenni, mikor Ő, a szuverén Úr és Király elérkezettnek látja az időt?
Tehát, amint azt mostanában látható, arról elmélkedem, hogy mit akar Isten? És mint Élő Valakit meg is kérdezem: Mit mondasz? 
Habakuk 2, 1 Felmegyek az őrtoronyba, őrhelyemre állok, figyelek, hogy lássam, mit mond az Örökkévaló nekem, s mit felel panaszomra.
És Ő ezeket feleli:

Galata 6,8 Aki a hús világába vet, saját húsából fog romlást aratni, aki ellenben a Szellembe vet, a Szellemből fog örök életet aratni.

Róm 8,5-8 Akik régi emberi természetük szerint élnek, azok egyre csak arra törekednek, amit ez a régi természet kíván. Akik azonban a Szent Szellem szerint élnek, azok arra törekednek, és azzal foglalkoznak, amit a Szent Szellem kíván. Régi emberi természetünk igyekezete végül is a halálhoz vezet. A Szent Szellem azonban mindig az életre és a békességre törekszik. Régi emberi természetünk törekvése tehát ellentétes Isten törekvésével, mivel nem akar, de nem is tud engedelmeskedni Isten törvényének. Ezért, akik a régi emberi természetük uralma alatt élnek, azok nem tetszenek Istennek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...