Keresés ebben a blogban

2015. március 15., vasárnap

Jó hír

 Az Újszövetségben olvashatjuk, hogy egy alkalommal, mikor János börtönbe került, elküldte két tanítványát Jézushoz, hogy megkérdezze Ő-e a Messiás, vagy mást várjanak.
Jézus egy idézettel felelt neki:
Vakok látnak, sánták járnak, leprások meggyógyulnak, és a siketek hallanak; a halottak föltámadnak, és a szegényeknek evangélium hirdettetik;... Ezt az Ézsaiás könyvéből idézi, a 29. részből:
18-21 Azon a napon a süketek meghallják a könyvtekercs szavait, a vakok ismét látnak, mert a sötétség és homály eltűnik. A szelídek és alázatosak ismét örülnek az Örökkévalónak, a nincstelenek örvendeznek Izráel Szentjének. Mert a kegyetlen zsarnok semmivé lesz, és a gúnyolódó eltűnik.
Akik gonoszságra törekednek, egy szóért is megrágalmaznak valakit, csapdába ejtik, aki igazságosan ítél a kapuban, mondvacsinált ürüggyel akadályozzák az igazat — azok mind elpusztulnak.
Sokszor gondolkoztam már, hogy miért nem így fejezi be Jézus, hogy a szegények meggazdagszanak, de hát ez is csak Isten gondolkodásának kikutathatatlanságára mutat. :)
Róm 11:33  Óh Isten gazdagságának, bölcsességének és tudományának mélysége! Mely igen kikutathatatlanok az ő ítéletei s kinyomozhatatlanok az ő útjai!
Fel kell tennem a kérdést: Kinek kell ez a jó hír?
Például nekem. Én belepusztulok, ha nem ellensúlyozza valaki ezt a sok rosszat. Ez a föld tele van rossz hírrel. Nagyon el tudok csüggedni, mikor a munkám kapcsán egy-egy anyag a kezembe kerül és belegondolok ezekbe a kisiklott életekbe, súlyosan bántalmazott gyerekek sorsába. Vagy ha megnézem a híreket, látok pl. levágott fejű keresztény gyerekeket, elcsüggedek és sírok.
Az én lelkemnek gyógyír a fájdalomra az, hogy nem lesz mindig sötétség ott, ahol most szorongatás van... Lásd  Ézs 9
Nekem jó az, ha meghallgatok egy igehirdetést és minimum az, hogy Isten üzen belőle nekem valamit, amit ha eddig rosszul láttam meg tudom változtatni, vagy ha jól csináltam úgymond rábólint. (Thank You Szabker / Vera, Péter és Zsolt!)
Valakit ez nem vigasztal és nem érti, hogy hogyan lehet ennyi testi - lelki nyomor itt a földön.
Én azt hiszem értem. Mindez azért lett így, mert egyszer eldöntötte az ember, hogy nem kér a csodás kapcsolatból Istennel. de Isten mégis adott egy menekülési lehetőséget Jézus személyében.
EZ A JÓHÍR!

Mikor elolvastam a Viskó című könyvet, napokig sírtam, itt össze is foglaltam.
Todd Burpo története szintén szívemhez szólt.
Itt is magam alatt voltam, de a jó hír segített.
Ez az írás is tanácstalanságból, szomorúságból fakadt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...