Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 29., szombat

Ez van, Drágáim!

Ez a kép van a monitoromon emlékeztetni és vidámságot hozni - ahányszor csak meglátom. Az írás pedig, ami erről beugrik, az a lenti igerészlet:

2Pt 1,3-13
Az õ isteni hatalma mindennel megajándékozott bennünket, ami az élethez és Isten szolgálatához szükséges. Úgy kapjuk meg ezeket, hogy egyre jobban és jobban megismerjük (epignószisz - megismerés, felismerés, megértés, ismeret) õt, aki a saját dicsõségével és csodálatos tetteivel hívott el bennünket.  
Ezek által igen nagy és értékes áldásokkal ajándékozott meg bennünket, ahogyan megígérte. Ezeket az áldásokat pedig azért adta, hogy saját isteni természetének részesei lehessünk, és a világban levõ romlottságtól elmenekülhessünk. A romlottság gyökere az olyan kívánság, amely gonosz dolgokra irányul. 
Mivel ilyen nagy áldásokat kaptatok, teljes erõvel törekedjetek arra, hogy a hitetek mellett fejlõdjön ki bennetek a jóság, tudás, 
mértéktartás, türelem, 
istenfélõ magatartás, a testvéreitek iránti kedvesség, és az isteni szeretet is. 
Ha mindezek a tulajdonságok megvannak, és egyre erõsödnek bennetek, akkor segíteni fognak abban, hogy eredményesek és hatékonyak legyetek. Ugyanakkor elvezetnek benneteket Urunk, Jézus Krisztus teljes megismerésére is. 
Akibõl viszont hiányoznak ezek a tulajdonságok, az olyan, mintha vak lenne, vagy rövidlátó, mert elfelejtette, hogy régi bûneit Isten megbocsátotta. 
Ezért, testvéreim, még inkább törekedjetek arra, hogy megerõsítsétek: Isten elhívott és kiválasztott benneteket. Mert ha ezt teszitek, nem fogtok megbotlani, vagy elesni soha, 
és nagyszerû fogadtatásban lesz részetek Urunk és Megmentõnk, Jézus Krisztus örökké tartó Királyságában. 
Ti ugyan jól tudjatok ezeket a dolgokat, és kitartóan ragaszkodtok az igazsághoz, amelyet elfogadtatok, mégis, segíteni akarok nektek, hogy soha ne felejtsétek el ezeket. 
Igen, helyesnek tartom, hogy amíg ebben a földi testben élek, emlékeztesselek benneteket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...