Keresés ebben a blogban

2018. március 15., csütörtök

Kedves Isten

Egy érdekes gondolatsor Jézustól:
 „Hallottátok, hogy megmondták: »Szeresd a honfitársaidat, de gyűlöld az ellenségeidet!« [g]  Én viszont azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket!
 Mindez pedig a tegnapi Keresztény identitás összejövetel kapcsán, ahol arról beszélgetünk többek közt, hogy mit jelent az Isten gyermekeinek dicsőséges szabadsága? Mire vagyunk pl. szabadok? Arra, hogy áldjuk az ellenséget és még titokban sem szeretnénk rosszat neki.
Károli így fogalmaz:
Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket. 
Jóval bőségesebb, mint a többi magyar fordítás. Szinte magyarázza, mit jelent a fogalom: szeretni. Az jutott eszembe, hogy milyen könnyű áldani valakit a szánkkal, de jót tenni valakivel, aki ellenségem? Hát az nem könnyű. Imádkozni? Annyit tesz a legjobbat akarod számára kérni Istentől.
Nem büntetést! Nem rosszat! Nem azt, hogy meglakoljon. Nem azt, hogy a összetörjön. Nem szabotáljuk őt.
Jézus! Segíts nekünk ebben!

3 megjegyzés:

  1. Én eddig tudtam "csak" eljutni,hogy imádkozom az ellenségeim megtérésért.:)

    VálaszTörlés
  2. Én is így gondolom,mert ez a legfontosabb, a megtérés.

    VálaszTörlés

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...