Keresés ebben a blogban

2018. február 21., szerda

Agymenés

 Így nevezem, mikor legalább két-három S.O.S. gondolatom van, amit annyira igyekszek gyorsan rögzíteni, nehogy elszálljon, hogy azt sem tudom hol kezdjem. Tehát, szép sorban:
  • Csapó 3200, a Mi Atyánk. Ezen belül is az, hogy régen sokszor énekeltük, hogy "...amit gondolattal, tettel, szóval elkövettem...". Hogy jön ez a Mi Atyánkhoz? Úgy, hogy mindezekre megbocsátást kérünk Istentől, akkor nekünk is így kell tennünk másokkal szemben.  Szela
  • Tegnap ez a dal jutott eszembe, sajnos nem találom a YouTubeon:
    Mélységes mélyből kiáltok Hozzád, ó, jó Uram! A bűneim eltakarnak Téged, a Fényt, Uram! Uram, Nálad van bűnbocsánat, Térdre hullok és úgy csodállak, Várom, jöjjön az Úr, Ahogy Ő, Ő ígérte, Várom, mert Ő ígérte Az Élet eljöttét. Várom, jöjjön az Úr, Én is virrasztva várom, Mint az őrök a hajnalt, Fényes, új napfelkeltét. Nézz fel szenvedő, ha fogy már erőd, mert jő az Úr. Lelked újra él, láncod Ő széttöri, szabadít, jó az Úr. Uram, Nálad... Igazságos Úr, hogyha törvényed láttatod, hogyha ítél karod. Ki marad meg Nálad, Uram, hogyha bűneink szörnyű súlya nyom. De Nálad van bűnbocsánat... (Jubilate kórus)
  • Megnéztem egy filmet, amit többször ajánlottak már, mégpedig az "Az utolsó Bűnevő" című filmet. Itt megnézhető. Még nem láttam, és nagyon jó történetnek tartom, bár kissé vontatott a mi 21. századi pörgésünkhöz. Nézd meg, ha teheted!

  • A történet az 1850-es években zajlik egy amerikai wales telepesek által létrehozott közösségben. A tíz éves Cadi úgy érzi, hogy nagyanyja az egyedüli, aki feltétel nélkül szereti őt; hiszen egy korábbi családi tragédia miatt úgy érzi, őt hibáztatják a szülei, mély bűntudata van a történtek miatt és magát hibáztatja. Nagymamája temetésén egy ősi szokással szembesül: a bűnevő rítusa. A hiedelem szerint csak Ő képes a holtat bűnei alól feloldozni ebben a kis közösségben.
    Körülbelül ugyanebben az időben egy prédikátor érkezik a völgybe, a tábor falain kívül. Párbeszéd alakul ki a fiatal lány, és a misszionárius között: Cadi lassan ráébred, hogy a bűnevő rítus téves eszmén alapul, és megismeri Jézus Krisztust és a kereszténység alapelveit. De a Cadi által felfedezett új ismeret konfliktust teremt és felfed egy rég elfeledett szörnyű titkot, amelyet a közösség idősebb lakói rejtegettek, most szembe kell nézniük vele.


Itt pedig a dal, amit fentebb említettem. 

7 megjegyzés:

  1. Magyarul nem is hallottam még ezt az éneket,köszönöm! festés közben énekeket hallgatok.Örülök!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pedig más nyelven nem hallottam még. Megosztanád velem?

      Törlés
    2. Remélem,hogy jól emlékszem.:) megpróbálom megkeresni.

      Törlés
    3. Csak hasonlít egy másik énekre a dallama eleje.

      Törlés
  2. Mi énekeltük angolul és magyarul is, bár az már jó régen volt, még a Youtube éra előtt - sajnos. Talán még kazettán megvan valahol. Szerettem nagyon!

    VálaszTörlés
  3. A 1980-'90-es években a könyvtárbólkölcsönöztem ki a Jubuilate kazettát - ezen volt ez a dal. Bennem is megmaradt. Sajnos a kazetta nem tudom, hova lett - pedig le is másoltam ;-)
    De jó lenne megtalálni és a Youtube-ra feltenni!

    VálaszTörlés

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...