Keresés ebben a blogban

2018. február 21., szerda

Agymenés

 Így nevezem, mikor legalább két-három S.O.S. gondolatom van, amit annyira igyekszek gyorsan rögzíteni, nehogy elszálljon, hogy azt sem tudom hol kezdjem. Tehát, szép sorban:
 • Csapó 3200, a Mi Atyánk. Ezen belül is az, hogy régen sokszor énekeltük, hogy "...amit gondolattal, tettel, szóval elkövettem...". Hogy jön ez a Mi Atyánkhoz? Úgy, hogy mindezekre megbocsátást kérünk Istentől, akkor nekünk is így kell tennünk másokkal szemben.  Szela
 • Tegnap ez a dal jutott eszembe, sajnos nem találom a YouTubeon:
  Mélységes mélyből kiáltok Hozzád, ó, jó Uram! A bűneim eltakarnak Téged, a Fényt, Uram! Uram, Nálad van bűnbocsánat, Térdre hullok és úgy csodállak, Várom, jöjjön az Úr, Ahogy Ő, Ő ígérte, Várom, mert Ő ígérte Az Élet eljöttét. Várom, jöjjön az Úr, Én is virrasztva várom, Mint az őrök a hajnalt, Fényes, új napfelkeltét. Nézz fel szenvedő, ha fogy már erőd, mert jő az Úr. Lelked újra él, láncod Ő széttöri, szabadít, jó az Úr. Uram, Nálad... Igazságos Úr, hogyha törvényed láttatod, hogyha ítél karod. Ki marad meg Nálad, Uram, hogyha bűneink szörnyű súlya nyom. De Nálad van bűnbocsánat... (Jubilate kórus)
 • Megnéztem egy filmet, amit többször ajánlottak már, mégpedig az "Az utolsó Bűnevő" című filmet. Itt megnézhető. Még nem láttam, és nagyon jó történetnek tartom, bár kissé vontatott a mi 21. századi pörgésünkhöz. Nézd meg, ha teheted!

 • A történet az 1850-es években zajlik egy amerikai wales telepesek által létrehozott közösségben. A tíz éves Cadi úgy érzi, hogy nagyanyja az egyedüli, aki feltétel nélkül szereti őt; hiszen egy korábbi családi tragédia miatt úgy érzi, őt hibáztatják a szülei, mély bűntudata van a történtek miatt és magát hibáztatja. Nagymamája temetésén egy ősi szokással szembesül: a bűnevő rítusa. A hiedelem szerint csak Ő képes a holtat bűnei alól feloldozni ebben a kis közösségben.
  Körülbelül ugyanebben az időben egy prédikátor érkezik a völgybe, a tábor falain kívül. Párbeszéd alakul ki a fiatal lány, és a misszionárius között: Cadi lassan ráébred, hogy a bűnevő rítus téves eszmén alapul, és megismeri Jézus Krisztust és a kereszténység alapelveit. De a Cadi által felfedezett új ismeret konfliktust teremt és felfed egy rég elfeledett szörnyű titkot, amelyet a közösség idősebb lakói rejtegettek, most szembe kell nézniük vele.


Itt pedig a dal, amit fentebb említettem. 

6 megjegyzés:

 1. Magyarul nem is hallottam még ezt az éneket,köszönöm! festés közben énekeket hallgatok.Örülök!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én pedig más nyelven nem hallottam még. Megosztanád velem?

   Törlés
  2. Remélem,hogy jól emlékszem.:) megpróbálom megkeresni.

   Törlés
  3. Csak hasonlít egy másik énekre a dallama eleje.

   Törlés
 2. Mi énekeltük angolul és magyarul is, bár az már jó régen volt, még a Youtube éra előtt - sajnos. Talán még kazettán megvan valahol. Szerettem nagyon!

  VálaszTörlés

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...