Keresés ebben a blogban

2018. február 19., hétfő

Csokoládé

 Nem is tudom, van-e helye egy ilyen romantikus film ajánlásának ezen a blogon, de... nos, hát nekem tetszett.
Ez itten lopott holmi, a mozi24 az oldalról, de a saját benyomásaim mellett ez egy bemutatása a történetnek:
Az álmos francia kisvárosban száz éve fikarcnyit sem változott az élet. Ám egy nap a szeszélyes északi szél két titokzatos utazót hoz a békés közösségbe: Vianne-t és kislányát, Anoukot. Vianne hamarosan édességboltot nyit, és ellenállhatatlan bonbonjai, süteményei és csokoládés italai feltámasztják a városka lakóinak titkolt étvágyát. A jövevény varázslatos ösztönnel érez rá vendégei legszemélyesebb vágyaira, és mindegyikőjüknek megtalálja a megfelelő édességet. Ám ez nem csak hírnevet szerez neki, hanem ellenségeket is… Reynaud grófja meg van győződve arról, hogy az édes örömök fel fogják dúlni városát, és aláássák a szigorú erkölcsi normákat. Ezért a fejébe veszi, hogy Húsvétig kiüldözi a városból Vianne-t…
A Csokoládé komikus mese arról, hogy elég egy kicsit belekóstolni az élet örömeibe ahhoz, hogy megváltozzon egy ember, egy kapcsolat, vagy akár egy egész város. Történet a kísértésről, a vágyak elfojtásáról, és az érzékek felszabadító erejéről; komédia a kisvárosban kibontakozó háborúról, melyet egy rejtélyes csokoládéüzlet által kiváltott szenvedélyek és félelmek robbantanak ki.
Rengeteg intrika és sok szeretetlen megnyilvánulás, na, kinek a részéről is? Csak nem a vaskalapos és "keresztény" város szellemi vezetőjétől? De, igen. Véletlen pont tőle.
Félreértés ne essék! abszolút elfogadom és SZERETEM az Egyházat, mint Krisztus Testét.
Azt, amelyik VALÓBAN Jézust képviseli. Nem azt, amelyik erkölcsi fölényében és idézőjeles tisztaságával 3 és fél km magasról néz le mindenkire, aki nem fér bele az általa alkotott hyper-kocka kliséjébe.
Fellebbenti a fátylat a szeretetlenségről és a vallásos köntösbe bújtatott álszent megnyilvánulásokról. Azért megjegyzem, hogy valószínűleg őálszentsége nem volt tudatában manipulációs tehetségének, sem annak, hogy mennyire hamis istenképe van, csak tette, amit tudott.
Nem tudom, hogy vajon agy filmtörténeti remek volt-e, nekem inkább egy szórakoztató kiruccanás.
És ezennel ajánlom minden édesség kedvelőjének!
Itt az adatlapja / ajánlója. A Port.hu-ról. És a letöltés... ööö, hát, ügyeskedjetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...