2017. december 15., péntek

Porzsákcsere


Hogy vagyok képes megint ennyi rossz gondolattal élni, azt nem tudom. Mint egy nagy "gonoszgondolat-porszívó" összeszedtem ezt a sok dzsuvát és már megint porzsákot kell cserélni.
Szóval a teendő a következő:
  • Diagnózist állítok fel - magyarul, ha szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önuralom árad belőlem, akkor oké. DE, ha a féltékenység, harag, önzés, megosztottság, civakodás, egyebek ömlik a környezetem felé, akkor ezt buktam.
  • Jelen esetben hálát kell adnom, mert sok jó dolgot termett meg bennem Isten Szelleme. Rengeteg bukás-gyanús szituban győztem, illetve győzött a bennem lévő...
  • Bocsánatot kérek Istentől azért, amiket még a régi természet szerint "gyümölcsöztem". Gyakorolom a bűnbánatot, a homologeót, magyarul egyetértek vele, hogy ami szerinte rossz, az valóban ROSSZ, aztán bocsánatot kérek embertől is, ha szükséges.
  • Végigimádkozom a miatyánk-ot. Nem 100-szor, csak 1X, de aprólékosan, átgondolva, lefordítva, hogy vajon mit hol tévesztettem el, és, ha ez mind megvan, immár tiszta szívvel nézek a ma felmerülő nehézségek elé.
  • ...
Tovább tartott leírni, mint megtenni. 
Akkor miért is nem teszem ezt gyakrabban?

Ez is érdekelhet. Pár írás a gyümölcsözés témakörében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amitől ma dühös lettem

 Volt itt két dolog, ami előtt először csak simán hitetlenkedve álltam, aztán dühös lettem, majd még el is sírtam magam. Az egyik: Lukác...