Keresés ebben a blogban

2017. december 22., péntek

Áll a bál

 Mint említettem áll a bál. Persze nem a mi házunk táján. Minden hasonlóság a véletlen műve.
Tegnap két ember egymásnak esett, és a fülem hallatára szedte le egymásról a keresztvizet.
Szörnyű volt hallani. Ismerve a szitut, elég jól láttam azokat a vádakat, amik helytállnak, és azokat, amik nem. Elég megterhelő volt hallgatni és érezni a gyűlöletet, ami áradt belőlük.
 Ma reggel hogy-hogy nem a Jelenések könyve 12. részt olvastam, és nagyon megragadott a 10. versben a vádoló szó. Mer' mit is csinál ez a Vádoló? (Sátánról beszélünk személyesen.)
Nem egyebet, mint a munkaköri leírásában foglaltakat teljesíti, profi módon, ráadásul!
Most lett a győzelem Istenünké, most mutatta meg az erejét, most érkezett el királyi uralkodásának ideje! Isten Messiása most kezdi gyakorolni királyi hatalmát, mert most dobták le a Mennyből testvéreink Vádlóját, aki éjjel-nappal vádolta őket Isten előtt.
Vádló: κατηγορέω  (katégoreó)
1) helytelenít, kifogásol, vádaskodik
2) vádol, bevádol

vádolta / vádolja: κατήγορος κατήγωρ  (katégorosz katégór)
1) panaszos fél; vádló
2) Vádló (ördög)

Mikor ezt így elolvastam, a szívemet marta a fájdalom és elfutotta a szemem a könny.
Másfelől örültem, mert folytatódott: 
Jel 12:11 És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételüknek beszédéért; és az ő életüket nem kímélték mind halálig.
Aztán így:
17 Erre a Sárkány nagyon megharagudott az asszonyra, és elment, hogy háborút indítson az asszony többi gyermeke ellen: azok ellen, akik megtartják Isten parancsait, és Jézusról tanúskodnak.
Aztán meg úgy folytatódott részemről, hogy meghallgattam ezt a számot, bőgtem, és imádkoztam. Nem értettem, hogy mit, de nagyon fájt.
6 perc 20 másodperc körül Darlene beszél arról, hogy mit érez a rákkal kapcsolatosan.
Azt mondja - „GYŰLÖLÖM A RÁKOT TELJES SZÍVEMBŐL!"
Nekem pedig az jutott eszembe, hogy: „GYŰLÖLÖM A BŰNT TELJES SZÍVEMBŐL!", mert nálam most a rák és a bűn pont egyformán halálosnak tűnik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...