Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 24., csütörtök

Apekdekhomai

 Várni többféleképpen is lehet. Szoktunk pl. olyat mondani, hogy:
Na, addig állj fél lábon, amíg ez, vagy az megtörténik!
Ezt akkor mondjuk, ha tudjuk, hogy az a valami soha nem fog bekövetkezni.
Lehet csak úgy számítani valamire, lehet valamit úgy várni, hogy nem vagyunk biztosak, megérkezik-e, és lehet nagyon-nagyon is várni.
Ez utóbbira van egy görög szó - ἀπεκδέχομαι  (apekdekhomai) - türelmetlenül / nagyon / sóvárogva vár. Itt szerepel az újszövetségben:
Róm 8:19 Mert az egész teremtett világ feszült figyelemmel várja, hogy Isten nyilvánosságra hozza és láthatóvá tegye, hogy kik az ő fiai.
Róm 8:23 De nem csak a teremtett világ, hanem mi magunk is ugyanígy sóhajtozunk. Pedig mi előleget kaptunk a Szent Szellemből! Mégis sóhajtozva várjuk a testünk megváltását, hogy ezzel teljesen Isten fiaivá váljunk.
Róm 8:25 Mivel azonban olyan valamit remélünk, amit még nem látunk, várjunk rá türelmesen, kitartással és állhatatosan!
1Kor 1:7 Így hát az összes kegyelmi ajándék megvan közöttetek, és örömmel várjátok Urunk, Jézus Krisztus megjelenését.
Gal 5:5 Mi ugyanis a Szent Szellem általi újjászületésben, a hit alapján bizakodva várjuk, hogy Isten elfogad bennünket.
Fil 3:20 A mi igazi hazánk azonban a Menny, s mennyei polgárjogunk van. Szabadítónkat, az Úr Jézus Krisztust is a Mennyből várjuk: onnan fog visszajönni.
Zsid 9:28 ugyanígy Krisztus is egyszer áldozta fel magát, hogy sokak bűnét magára vállalja. Amikor pedig majd másodszor is megjelenik, akkor már nem a bűnök terhét hordozza, hanem azért jön, hogy az üdvösség teljességét hozza azoknak, akik őt várva-várják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megtalálni magunkat

Mikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős... Ezen gondolkodtam, hogy mit akar mondani Pál? Arra jutottam, hogy annyi ellenállás van belénk k...